Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha anunciat que Altea rebrà més de 34.000 euros de la subvenció que la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport dedicarà als ajuntaments valencians, una línia extraordinària de 9 milions d’euros en ajudes, per a organitzar activitats extraescolars i de reforç i impulsar el paquet de mesures culturals ‘reaCtivem’ dissenyat per la Conselleria.

Com han assenyalat des de la Conselleria, esta proposta de línia d’ajudes que s’està tramitant permetrà als ajuntaments organitzar activitats complementàries per a l’alumnat fora dels centres educatius, així com activitats extraescolars de suport educatiu, culturals i esportives dirigides a la seua població escolar des d’Infantil fins a Batxillerat i FP per tal de compensar els efectes negatius de la COVID-19 des de juliol i, sobretot, al llarg del pròxim curs 2020-2021.

Jaume Llinares s’ha mostrat molt satisfet per esta iniciativa de la Conselleria d’Educació que per a Altea suposarà concretament 34.150 euros de subvenció. ‘’Esta iniciativa facilitarà que els ajuntaments puguem oferir una àmplia oferta d’activitats i, així, alleujar els efectes negatius de la pandèmia del coronavirus. Al mateix temps, -ha afegit l’alcalde-, esta mesura fomenta la igualtat d’oportunitats entre els estudiants’’.

La finalitat de la proposta de subvencions és que els ajuntaments puguen dissenyar i organitzar programes d’activitats entre l’1 de juliol de 2020 i el 23 de juny de 2021. Per agilitzar el procés, la Conselleria té previst que es puga abonar el 100% de les ajudes de manera anticipada als ajuntaments beneficiaris, que tindran fins al 15 de setembre de 2021 per a justificar la realització de les activitats.

Finalment, l’alcalde també ha valorat molt positivament el suport de la Conselleria a la reprogramació en matèria cultural en l’àmbit municipal a través del paquet de mesures en matèria cultural, ‘reaCtivem’. Jaume Llinares ha manifestat, al respecte, ‘’la implicació de l’Ajuntament d’Altea en qualsevol tipus de iniciativa que enfortisca la cultura’’. I ha posat l’accent en ‘’la importància de la  cooperació entre administracions i institucions per presentar programacions escèniques, musicals i audiovisuals variades i de qualitat. Altea ostentarà la capital cultural valenciana fins finals d’any, i la nostra intenció és impulsar la cultura com una de les senyes d’identitat de la nostra localitat’’.

Pin It on Pinterest