Select Page

La iniciativa, basada en l’activisme i el feminisme, contempla un taller i una conferència a càrrec de Maria Bastarós i Las Culpass

El proper dimecres 4 de març, la Càtedra Institucional d’Estudis Artístics Anetta Nicoli (UMH) programa, al Campus d’Altea, dos de les tres activitats que organitza amb motiu del pròxim 8M.

El programa està organitzat per Càtedra Institucional d’Estudis Artístics Anetta Nicoli de la UMH, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Altea, del Vicerectorat de Cultura (UMH), del Centre d’Investigació en Arts (C.Í.A.), del Departament d’Art (UMH), de la Unitat d’Igualtat (UMH), la Facultat de Belles Arts d’Altea (UMH) i de la Plataforma Feminista de la Marina Baixa.

Al matí, la historiadora d’art i coautora de Herstory: una història il·lustrada de les dones, Maria Bastarós, impartirà el taller teòric-pràctic “Hackthemthefeminism”. En ell, Bastarós ens introduirà en la genealogia de l’art en confluència amb l’activisme i viceversa, per qüestionar i posar en diàleg els límits i utilitats de l’art com a eina política. Durant la pràctica es generarà una acció col·lectiva que recaurà en el procés de reflexió i treball dut a terme pels que hi participen. En esta activitat col·labora la llibreria Pynchon&co d’Alacant.

El taller està programat de 12:00 a 15:00 hores a la Nau d’aeropintura, Facultat de Belles Arts d’Altea (UMH) i té un límit de 20 places. És necessària la inscripció prèvia enviant un correu electrònic a apellin@umh.es

Eixa mateixa vesprada, la marca de roba reivindicativa i moda feminista, Las Culpass, impartirà la conferència “Feminisme cosido con rabia y cariño”. En ella s’exposaran en què consisteix el seu compromés projecte, el leitmotiv és el feminisme travessat pels valors d’autogestió i la producció ètica. En la seua roba, la revolta i el rebuig a l’obligatorietat dels tradicionals estereotips de gènere estan assegurats.

La conferència tindrà lloc de 18: 30 a 19:30 hores a l’Aula 2 de l’Edifici Albir, Facultat de Belles Arts d’Altea. Està dirigida a tota la comunitat universitària i al públic en general. L’entrada és lliure fins a completar aforament.

Pin It on Pinterest