Select Page

La carrera acabarà amb l’espectacular pujada a la serra de Bèrnia amb un important port de 5 km i pendents de fins al 24%.

El regidor d’Esports, Pere Barber, acompanyat pel director de la Volta a la Comunitat Valenciana, Ángel Casero, han presentat l’etapa que transcorrerà a Altea de la 71 edició de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana Gran Premi Banc Sabadell que es celebrarà del 5 al 9 de febrer de 2020.  La primera etapa de la prova partirà des de la ciutat de Castelló i acabarà amb un circuit urbà a la ciutat de València.

També han participat a la presentació el regidor Rafael Ramón; la representant del Banc Sabadell, María Teresa Benedito; i el president del Club Ciclista Altea, Vicent Martínez

Com han anunciat el regidor i el director de la Volta, per primera vegada Altea serà protagonista d’esta prova esportiva, concretament la quarta etapa, ‘’l’etapa reina’’, el dissabte dia 8 de febrer. ‘’La meta volant de la jornada serà en la mateixa plaça de l’Ajuntament, amb un esprint, al voltant de les 15:15 hores; i l’etapa acabarà amb l’espectacular pujada a la serra de Bèrnia fins a la Font de la Barca, a les 16:15 hores, una pujada recentment condicionada amb un important port de 5 km i pendents de fins al 24%’’, ha explicat Pere Barber.

Ángel Casero ha declarat que ‘’la d’Altea serà una etapa curta, de 156 kilòmetres, amb 5 ports de muntanya, serà l’etapa reina, amb bastant desnivell i decidirà el vencedor d’esta Volta a la Comunitat Valenciana. L’espectacle està assegurat amb la participació de 12 equips World Tour i 7 equips Continentals Pro’’.

Durant la seua intervenció, Pere Barber ha dedicat paraules d’agraïment al Club Ciclista Altea de qui va sorgir la idea d’esta etapa. ‘’Vam acollir amb molt d’interés la seua proposta i vull fer també un agraïment a l’organització de la Volta a la Comunitat Valenciana, al seu director Ángel Casero, perquè van compartir amb entusiasme el fet d’acabar l’etapa des del cim de Bèrnia’’.

El regidor ha manifestat la satisfacció que suposa per a Altea formar part de la Volta a la Comunitat Valenciana, i ha destacat ‘’l’aposta de l’Ajuntament per l’esport a tots els nivells, i en este cas concret pel cicloturisme i el ciclisme. És una disciplina esportiva amb molt d’arrelament al nostre municipi i una zona idònia per a la seua pràctica’’.

Impactes de la Volta Ciclista a la Comunitat Valenciana

L’impacte que la Volta tindrà per a Altea, a nivell turístic, suposarà una important dada per a la desestacionalització al mes de febrer. ‘’Durant dos dies pernoctaran a la ciutat al voltant de 900 persones’’, informava Casero, qui ha destacat la col·laboració de l’Ajuntament en aspectes logístics i organitzatius de l’etapa i ha desitjat que alteans, alteanes i visitants gaudisquen d’esta prova i animen a tots els ciclistes.

Casero ha recordat els impactes que la Volta a la Comunitat Valenciana va tenir l’any 2019.  ‘’Vam comptar amb una audiència de més de 192.000 persones. Vam arribar a 130 països a través de les retransmissions a EuroSport, l’última hora i mitja de cada etapa es retransmet en directe a EuroSport. El valor econòmic del que suposa  la Volta és de quasi 14 milions d’euros’’.

El director de la Volta ha agraït el suport del patrocinador principal de la Volta, el Banc Sabadell. La seua representant, María Teresa Benedito, manifestava l’orgull per al Banc Sabadell ‘’de participar en esta prova ciclista, pels valors que representa l’esport. Esta volta vertebra el territori valencià en un marc incomparable i animem a seguir treballant en pro de l’esport i conscienciar els automobilistes per tal de compartir l’espai de circulació amb ciclistes’’.

Per la seua part, Rafael Ramón ha fet menció als patrocinadors de la volta i ha agraït el suport que han donat a la prova l’Hotel Cap Negret, Hotel SH Villa Gadea i Hospital Imed-Levante.

Finalment, el president del Club Ciclista Altea, Vicent Martínez, ha donat les gràcies a l’Ajuntament d’Altea, a l’organització de la Volta a la Comunitat Valencianan i a tots els patrocinadors per haver fet possible que un final d’etapa tinga lloc a Altea. ‘’Tots els aficionats al ciclisme sabem l’esforç que requereix una pujada a Bèrnia. Si és en carrera i en un final d’etapa l’esforç es multiplica. Fem una crida perquè tots els amants del ciclisme participen eixe dia animant a tots els esportistes’’.

Pin It on Pinterest