Select Page

La Casa de Cultura d’Altea ha albergat aquest matí la presentació Oficial de la primera edició de Series Nostrum, el Festival Internacional de Series que tindrà lloc al municipi del 15 al 19 d’abril.

L’acte, en el qual s’ha donat a conèixer el cartell oficial de festival, ha comptat amb l’edil de Comunicació i Film Office, Pere Barber; José Luis Moreno, director adjunt d’Audiovisuals i Cinematografia del IVC; C.J. Navas, en nom de Series Nostrum i Fuera de Series i Alejandro Ibáñez, fill de Chicho Ibáñez Serrador, a qui aquesta primera edició de Series Nostrum homenatjarà a títol pòstum, lliurant el Premi al llegat televisiu Chicho Ibáñez Serrador, que es lliurarà en el marc de festival. A més a més, han assistit a la presentació alguns dels regidors de l’Equip de Gobern.

Pere Barber ha agraït la presència dels assistents i a l’equip del festival haver comptat amb Altea per a albergar aquest important projecte audiovisual. Que es converteix en el primer Festival Internacional de Sèries de la Comunitat Valenciana. “El món de les sèries està en expansió i per això quan ens van presentar el projecte no dubtem a sumar-nos a la mateixa”. Ha declarat el responsable municipal de Comunicació. Pere Barber ha recordat que fa uns mesos el consistori aprovava l’ordenança de la Film Office que regula les filmacions audiovisuals al municipi. “Creiem que el turisme cultural és molt important per al municipi i en l’especialització cap a la qual està tendint, l’audiovisual està creixent”; ha apuntat l’edil.

Aquesta primera edició de Series Nostrum transcorrerà en l’any de la Capitalitat Cultural d’Altea, fet que José Luís Moreno ha destacat. Moreno ha revelat que “va ser tota una sorpresa i també una alegria que l’Institut Valencià de Cultura, rebera una proposta com la que presenta Series Nostrum ja que es tracta d’un format de consum d’audiovisuals molt demandat en l’actualitat i que no podem deixar de donar suport”.

En el transcurs de la presentació, C.J. Navas reconeixia que el festival de sèries és un somni que fa molts anys tenia. “Alguna cosa ha de tenir aquest festival quan ha aconseguit de forma ràpida un suport de moltes institucions”; ha argumentat Carlos Navas.

“Volem reivindicar al Festival les sèries com un element cultural, però també com un element de dinamització d’una indústria que existeix, que és una indústria que sempre s’ha cregut indústria. També cal destacar l’efecte turístic dels llocs en què es roden sèries com Juego de Tronos”; ha afegit el representant de Series Nostrum i Fuera de Series.

Finalment, Alejandro Ibáñez agraïa el reconeixement a la figura i transcendència de la feina del seu pare en aquest gènere i ha apuntat, “el meu pare és més conegut pel 1, 2, 3, però va ser un dels pares de les sèries a Espanya”. Cal recordar que Chicho Ibáñez Serrador va ser el director i creador de ‘’Historias para no dormir’’; la sèrie que va portar a TVE els primers guardons internacionals.

 

Pin It on Pinterest