Select Page

Del 22 al 30 d’abril tindrà lloc este Festival Internacional de Sèries amb la presència de reconeguts actors i actrius del panorama nacional.

 Altea actuarà com a marc incomparable per a la celebració de la segona edició del Festival Series Nostrum del 22 al 30 d’abril, durant el qual es rendirà tribut a la figura de Cruz Delgado i es premiaran les sèries “Crematori”, “Maricón Perdido” i “HIT”.

Esta segona edició del Festival Internacional Series Nostrum ha estat presentat oficialment hui al matí a la Casa de Cultura d’Altea i ha comptat amb les intervencions del seu director, Carlos José Navas; la regidora de Cultura, Aurora Serrat i Pere Barber, edil de Comunicació i Film Office.

Aurora Serrat ha destacat “el gran treball realitzat per l´organització del festival” i ha agraït el seu esforç; alhora que ha convidat a ciutadania a gaudir de Series Nostrum.

Per la seua banda, Pere Barber ha recordat que la primera edició va ser la del 2020 i després d’una parada d’un any a conseqüència de la pandèmia del COVID-19, este any es reprèn Series Nostrum amb una gran programació, protagonistes de primer nivell com Bob Pop i Candela Peña, molta il·lusió i esforç”. “Convide alteans, alteanes i residents a la Comarca que gaudisquen de Series Nostrum. Un festival que posa Altea al mapa de les sèries a Espanya”; ha afegit Barber.

Navas ha sigut l’encarregat de desvetllar el cartell oficial i confirmar els premiats en esta segona edició del festival i avançar el programa d’este Festival pioner a la Comunitat Valenciana, que abordarà la ficció televisiva des d’una perspectiva completa.

Premi Chicho Ibáñez Serrador a la trajectòria a Cruz Delgado

Series Nostrum començarà el proper divendres 22 d’abril amb l’acte inaugural i l’exposició, realitzada en col·laboració amb Filmoteca Española, en homenatge a una de les figures clau de la Història de l’Animació Televisiva, Cruz Delgado, que rebrà el premi Chicho Ibáñez Serrador a la Trajectòria. Responsable de sèries d’animació mítiques com Els Trotamúsics, i de la primera sèrie de dibuixos creada al nostre país, Molècula. El cartell oficial d’esta segona edició fa un homenatge a la seua obra més coneguda, “Don Quijote de la Mancha”.

La seua figura servirà com a eix conductor de les taules rodones i projeccions que es faran el dissabte 23, amb la participació de creadors, productors i cadenes al voltant de la situació actual de l’animació a Espanya.

La resta de guardons atorgats en esta convocatòria per l’organització de Series Nostrum seran lliurats, durant la vesprada del dissabte 30 de novembre a la gala de cloenda, als creadors de “Crematori”, “Maricón Perdido” i “HIT”

Premi al llegat a “Crematori”

Crematori, adaptació de la gran novel·la homònima de Rafael Chirbes, va suposar un revulsiu en la producció audiovisual espanyola en la seua estrena fa 10 anys. Els seus creadors, Jorge i Alberto Sánchez Cabezudo, declaraven en conèixer la concessió del guardó estar “feliços i molt agraïts que Crematorio reba este premi i seguisca donant-nos tantes alegries després d’haver celebrat ja el desè aniversari. Per nosaltres a més és un plaer que això succeïsca on rodem la sèrie i poder tornar-hi entre amics per recordar-la. Moltes gràcies al festival, ens veiem aviat”.

Premi Consciència a “Maricón Perdido”

El Premi Consciència, que va recaure a la sèrie #Luimelia a l’edició passada, serà lliurat a la sèrie Maricón Perdido. La sèrie, produïda per El Terrat i estrenada al Canal TNT, va ser creada i escrita per Bob Pop, que anirà a Altea per rebre’l al costat de l’actriu de la sèrie, guanyadora de tres premis Goya, Candela Peña. El creador declarava que “m’encanta rebre este premi per Maricón perdido, per esta història d’un xaval de poble buscant la seua identitat. Tant de bo este premi ‘Consciència’ servisca per reconèixer i celebrar la diversitat així com per visibilitzar encara més tota la lluita que el moviment LGTBIQ+ porta realitzant durant les darreres dècades per assolir els plens drets, la felicitat i la consciència tranquil·la”.

Premi Repercussió Mediàtica a “HIT”

Carlos Navas ha tingut unes paraules de record per a la figura de Jaime Fontán, productor executiu de El Último Show, i a producció d’Aragó TV que va rebre el Premi Repercussió Mediàtica a la passada edició del festival i que va morir sobtadament el passat any.

En esta edició el guardó ha recaigut a “HIT”, la sèrie produïda per Grupo Ganga per a RTVE amb Daniel Grao com a protagonista. El seu creador, Joaquín Oristrell, que anirà a recollir el premi al costat de Mar Díaz, productora executiva de la sèrie a Televisió Espanyola, donava les gràcies “per un premi tan especial per a nosaltres, que significa que darrere de la pantalla hi ha ulls i orelles que ens comprenen. El públic adolescent viu immers a les pantalles i este és el camp de batalla on toca lluitar. Així ho fem des de “HIT” intentant ser humils, fugint de la moralina, mostrant com és de difícil ser persona en un món regit cada vegada més per algorismes. L’aferrissada lluita dels mestres per infondre amor pel coneixement és la saba d’aquest rar arbre que és “HIT” al mig de l’oferta de sèries per a la família”.

Cicles i projeccions

Al costat de les jornades i projeccions sobre les sèries d’animació previstes per al dissabte 23, Series Nostrum organitzarà diferents MasterClass, estrenes, projeccions i trobades de fans i professionals que s’anunciaran properament.

Activitats infantils

Per acabar, en esta nova edició tornarà a dedicar-se el diumenge 24 d’abril a activitats infantils i familiars, amb projeccions de sèries d’animació i diversos tallers i activitats arreu del món de les sèries.

Sobre els organitzadors

L’organització del Festival Internacional Series Nostrum va a càrrec de Fora de Series i Associació Series On, en col·laboració amb Ajuntament d’Altea, Invat.tur (Institut Valencià de Tecnologies Turístiques) i Institut Valencià de Cultura.

Després de l’èxit de la primera edició al novembre de 2020, Series Nostrum comptarà amb un atractiu programa protagonitzat per creadors i personatges de sèries de gran calat social, que tornarà a desenvolupar-se baix un format híbrid combinant les seues facetes presencial i online, per oferir totes les garanties en matèria de salut.

Si vols veure la presentació del festival ho pots fer a: https://youtu.be/M4IcwKWPhgQ

 

 

 

Pin It on Pinterest