Select Page

Amb el lema “Mar de Cultures” tindrà lloc, el proper dissabte 30 de novembre, la 46 edició del Certamen Internacional de Música Vila d’Altea a Palau Altea a partir de les 16:30h. Les bandes participants són la Sociedade Musical de Pevidém, Portugal; la Unió Musical de Llíria, València i l’Orquestra de Sopros da Acadèmia de Artes de Chaves, també de Portugal.

Baix les batutes de Vasco Silva de Faria, Pablo Marqués Mestre i Luciano Pereira, la Sociedade Musical de Pevidém, la Unió Musical de Llíria, i l’Orquestra de Sopros da Acadèmia de Artes de Chaves, interpretaran les tres obres que inclou cadascuna de les actuacions en el concurs. L’obra de presentació, l’obra obligada, ‘’Simfonia nº2 de la Mar’’ composta per Francisco Martínez Gallego i l’obra de lliure elecció. Actuacions que seran valorades i puntuades pel jurat seleccionat per a la present edició, compost per Margarita Lorenzo, Pablo Anglés i Jelle Tassyns.

Clourà l’esdeveniment l’actuació de la Banda Simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense, dirigida per Jaume Francesc Ripoll Martins, entitat organitzadora del CIM Altea.

El CIM ‘’Vila d’Altea’’ premia la banda guanyadora amb 6.000 euros i el Trofeu Societat Filharmònica Alteanense. Les altres dues formacions rebran 3.000 euros per la seua participació. El jurat podrà atorgar un premi especial al millor solista que rebrà un diploma acreditatiu. A més d’això, esta important cita amb la música de banda inclou el guardó Batuta d’Or que s’atorga al director que haja obtingut Menció d’Honor al Certamen en tres ocasions i el Corbatí d’Or, premi a la banda que haja obtingut el primer premi del CIM en tres ocasions.

 

Aquesta nova edició del CIM ‘’Vila d’Altea’’, organitzat per la Societat Filharmònica Alteananse, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Altea, entitats i empreses del municipi que se suma a les 45 edicions prèvies en què s’han interpretat més de 620 obres i lliurat 114.000 euros en premis.

El certamen, que serà presentat per Àngela Tecles i Onofre Valldecabres, estarà presidit per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i comptarà amb la presència de l’edil de Cultura, Aurora Serrat, entre d’altres membres de la corporació municipal.

Per seguir en directe el CIM, Ràdio Altea i el canal municipal de YouTube han previst l’emissió de la mateixa a través d’una programació especial. Esta programació començarà a Ràdio Altea a les 11:00h i a partir de les 16:00h retransmetrà en directe tot allò que transcorra en Palau Altea, com és l’actuació de les bandes. El set informatiu estarà conduït per Joan Borja i Paqui Cano i pel mateix passaran els directors de les bandes, el compositor de l’obra obligada, el jurat, presidents de les bandes participants i com no, el president de la Societat Filarmònica Alteanense, Joan Carles Guillen Riera, i el coordinador del CIM, Juan Tomás Laviós Berenguer. A més a més, a través de les xarxes socials municipals es donarà puntual informació de l’esdeveniment. Tot això coordinat per Ràdio Altea i el departament municipal de Comunicació i Noves Tecnologies.

El preu de les entrades és de 10 € i per a més informació s’ha de consultar www.cimaltea.com

Pin It on Pinterest