Select Page

El passat dissabte, 19 d’octubre, Altea era testimoni d’un important esdeveniment cultural, l’estrena mundial de ‘Fra Pere el Descalç’, de Francesc Estévez, i llibret de Lluís Fornés, ‘El Sifoner’, la primera òpera en valencià del segle XXI. L’església Parroquial de la Mare de Déu del Consol va ser l’escenari escollit per representar escenes de la vida del franciscà, Fra Pere Esteve i Puig, més conegut com el Pare Pere  (Dénia, 1582 – València, 1658), comissari de la Santa Casa de Jerusalem i autor literari. A més a més, esta estrena coincidia amb el 437 aniversari del naixement del Pare Pere.

La representació va ser tot un èxit d’assistència, l’església va registrar un ple absolut, i va reunir al voltant de 350 persones que van gaudir d’esta versió de concert escenificada en dos actes i quatre quadres que va tindre una duració d’un poc més de dos hores. Entre els assistents va destacar la presència de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; els alcaldes de Dénia i Jesús Pobre; un representant de l’Institut Valencià de Cultura; l’alteà Josep Lanuza, impulsor del projecte; el rector d’Altea, José Abellán; el president de la Fundació Caixaltea, José Miguel Cortés i la regidora de Cultura, Aurora Serrat; entre altres regidors de l’equip de govern i una ampla representació del món de la cultura valenciana.

Sobre l’escenari, un total de 85 persones i un important desplegament  tècnic i artístic, van emocionar a tots els presents. Quatre solistes van donar vida als papers principals d’esta òpera basada en els escrits del també franciscà Fra Cristòfor Mercader. El baríton Vicent Antequera, va representar el Pare Pere; la soprano Gemma Soler, va encarnar la Mare; Vicent Romero, tenor, va interpretar al Paborde Guerau; Adriana Mayer, mezzosoprano, va encarnar el paper de la dona obscena i el tenor alteà Jordi Alsina, va interpretar els papers de frare i soldat. La direcció d’escena va estar al càrrec de Miguel Ángel Jiménez i també van participar l’Orfeó valencià, dirigit per Josep Lluís Valldecabres; l’Orquestra de la Marina Alta (OMA), baix la batura de Francesc Estévez, i la col·laboració de Taranna Teatre.

L’òpera va repassar els aspectes més destacats de la vida del Pere Pere, com el viatge a Terra Santa, el seu rés a Déu per demanar-li que guardara a les gents de Dénia de la pesta o el miracle de l’esbarzer sense espines de Jesús Pobre.

En l’any que Altea ostenta la capitalitat cultural valenciana, l’Ajuntament ha decidit donar suport i impulsar l’estrena d’un projecte cultural de l’envergadura d’aquesta òpera que ha comptat amb el suport de la Parròquia de Nostra Senyora del Consol i la Fundació Caixaltea.

Pin It on Pinterest