Select Page

L’edil d’Urbanisme, Jose Orozco, ha informat de l’inici imminent de les obres de restauració del Molí dels Moros en les seues fases segona i tercera. Actuacions emmarcades en el Projecte de Consolidació i Adequació del Molí dels Moros que té per objecte consolidar, adequar i posar en valor les restes arqueològiques d’un antic molí medieval.

Segons ha explicat l’edil, “la conselleria d’Educació Cultura i Esports ha confirmat a l’Ajuntament d’Altea l’atorgament d’una subvenció de 30.866€ per a les obres de restauració del Molí dels Moros”. “En el present exercici l’Ajuntament destinarà a aquesta millora 44.095 €”; ha afegit Jose Orozco.

L’edil d’Urbanisme ha assenyalat que la passada setmana els tècnics encarregats del projecte i els tècnics municipals van girar visita al Molí dels Moros amb l’objecte de donar inici a les obres de les fases dos i tres, que consistiran en el reforç de l’estructura dels murs de càrrega i la seua fonamentació, així com la reconstrucció de la volta. “Un treball minuciós ja que cal eliminar una a una les plantes existents, havent-les assecat prèviament per a un fàcil despreniment que no supose una arrencada dels materials de la volta”, ha matisat Orozco.

Jose Orozco ha conclòs avançant que l’any que ve s’executaran les fases 4 i 5 de les obres, en què s’abordarà l’accessibilitat al molí i la seua museïtzació.

Pin It on Pinterest