Select Page

La regidora de Participació Ciutadana, Maria Antonia Laviós, ha presentat la tercera edició dels pressupostos participatius, ‘Altea participa’. ‘’Fins el 28 d’octubre la ciutadania i associacions podran fer arribar les seues propostes emplenant el formulari online (https://alteaparticipa.es/propose) o per registre d’entrada’’, anunciava Laviós.

El pressupost d’esta campanya, amb la qual la ciutadania decideix directament part de les inversions municipals, ascendeix a 100.000 euros. No obstant això, la regidora ha manifestat la seua intenció d’augmentar esta xifra ‘’per poder abastir el màxim nombre de projectes possible i estem estudiant la possibilitat d’esta pujada amb la regidoria d’Hisenda’’.

La iniciativa està oberta a tota la ciutadania, com ha explicat la regidora: ‘’poden presentar propostes associacions, particulars, xiquets i xiquetes, sense límit d’edat. Les propostes han de ser el més concretes possibles per al seu estudi per part dels tècnics’’. A més, ha comentat que es portarà a terme, com a les anteriors edicions, una campanya informativa per donar a conèixer esta iniciativa.

Laviós ha aclarit que ‘’per a la votació sí s’ha de ser major de 16 anys i estar empadronat a Altea, d’acord al padró de data 30 d’octubre’’.

En la presentació d’esta tercera edició, la regidora ha informat del calendari d’estos pressupostos, que serà el següent:

Del 4 al 18 de novembre serà el període d’avaluació. Els tècnics avaluaran els projectes presentats per determinar-ne el pressupost.

El 21 de novembre el Consell de Participació decidirà els 10 projectes que eixiran a votació.

Del 25 al 30 de novembre tindrà lloc la campanya per donar a conèixer els projectes. S’exposaran i explicaran els 10 projectes que seran objecte de votació, període i llocs on votar en un acte públic.

La votació tindrà lloc del 2 al 15 de desembre. Es podrà votar telemàticament per mitjà del sistema habilitat per Internat o als punts habilitats per a la votació presencial.

L’anterior campanya de pressupostos participatius va tindre una molt bona acollida, es van presentar un total de 48 propostes per part de la ciutadania. I va haver un total de 2.096 vots amb la participació de 853 persones. ‘’Una xifra considerablement superior a la de l’any anterior i que esperem superar enguany en la tercera edició dels pressupostos participatius’’.

Maria Antonia Laviós ha animat a la ciutadania ‘’a fer seua esta campanya presentant les seues propostes, amb l’objectiu que entre totes i tots fer l’Altea que volem i que cada edició siguen més les propostes presentades. L’èxit d’esta campanya és de totes i tots’’.

Finalment, la regidora ha recordat els projectes guanyadors de les anteriors campanyes. A la primera edició, la proposta guanyadora i més votada va ser l’obertura del Carreró del Forn de la Viuda: ‘’un projecte que a la seua finalització va suposar la unió del nucli urbà amb el poble antic mitjançant la connexió dels carrers Filharmònica i Empedrat’’. L’any passat, a la segona edició, la proposta amb més vots va ser la millora de l’accés al Poliesportiu al Camí de l’Algar. Com ha avançat Laviós, ‘’el projecte entrarà en fase de licitació i, una vegada licitat, en un període d’un mes estarà finalitzat’’.

Tota la informació sobre els pressupostos participatius es pot consultar a: alteaparticipa.es

Pin It on Pinterest