Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, visita el Punt Violeta.

El dissabte passat 10 d’agost la regidoria d’Igualtat, gràcies al suport de Creu Roja Joventut Altea i als fons del Pacte d’Estat contra la violència de gènere, va tornar a col•locar un punt violeta durant la nit del Castell de l’Olla. Per segon any consecutiu aquesta àrea, regida per Vicenta Pérez Barber, ha donat un servei d’informació i intervenció per a assegurar la prevenció enfront de qualsevol tipus de violència i assetjament masclista durant les festes locals.

El servei contractat de Creu Roja ha estat format per una integradora social i dues psicòlogues professionals expertes en gènere, així com voluntariat amb formació específica en el tema.

El punt d’informació estava situat enfront de la casa de Villa Gadea, en una zona de pas on va poder acostar-se nombrosa població a demanar informació. Es va instal•lar des de les 19.30h amb la recepció de les autoritats, entre elles l’alcalde Jaume Llinares, i va estar fins a les 05.30h del matí.

El balanç de la nit va ser positiu, en total es va sensibilitzar a 651 persones, 354 homes i 297 dones d’edats compreses des dels 12 fins als 65 anys. La ciutadania es va involucrar mostrant interés per la informació que s’oferia, entre ells famílies, grups juvenils i professionals de l’àmbit social, sanitari, educatiu i premsa estrangera. A més, afortunadament, no va ser necessari utilitzar la segona carpa destinada a atendre casos de possibles intervencions.

Es van repartir polseres; gots; samarretes; fullets en diversos idiomes que informaven sobre les situacions d’assetjament i del centre dona 24 hores; marcapàgines de mesurament dels indicadors de violència de gènere i targetes amb telèfons d’ajuda.

L’objectiu del Punt Violeta és, d’una banda, donar cobertura i protecció a les dones enfront de qualsevol tipus de violència masclista i, per una altra, oferir informació als homes perquè denuncien qualsevol agressió masclista que succeïsca. Des de la regidoria d’Igualtat s’agraeix a totes les persones assistents pel seu gran interés a mantindre unes festes lliures d’assetjament.

Pin It on Pinterest