Select Page

Per tercer any i després de l’aturada provocada per la Covid-19, la Regidoria de Benestar Social i Igualtat, amb Jose Luis León Gascón al capdavant i la col·laboració de l’Associació Dones amb Veu de la Marina Baixa, instal·larà un Punt Violeta amb l’objectiu de conscienciar, prevenir i gaudir de la festa des del respecte per les dones, en un espai lliure d’assetjaments i agressions sexuals i de comportaments masclistes.

José Luis León Gascón ha anunciat també que, a més del Punt Violeta, es posarà per primera vegada al Castell de l’Olla el Punt Arc Iris; un punt recent creat pel mateix regidor fa uns mesos i que dóna visibilitat, respostes i suport al col·lectiu LGTBIQ+. Al capdavant del mateix estarà el personal tècnic de Serveis Socials. El regidor de Benestar Social i Igualtat, ha explicat que tant el punt violeta com l’arc de Sant Martí, són espais on se sensibilitza el públic i s’atén, informa i ajuda les víctimes de qualsevol tipus d’agressió sexista; “des dels departaments de Benestar Social i Igualtat estem treballant per construir un municipi més igualitari i tolerant”.

A la Nit de l’Olla els Punts Violeta i Arc Iris estaran instal·lats a l’entrada de la Casa de Villa Gadea. Des de les 22:00 hores fins a les 04:00 hores atendran totes les persones que s’hi acosten.

Este any la Regidoria d’Igualtat s’ha sumat a la preocupació existent per l’aparició de noves formes de violència contra les dones, com són les agressions sexuals a través de la submissió química; per això, al punt violeta es podran recollir gots amb tapes amb el lema “No és Sempre No”, així com fulletons sobre com actuar en cas de patir una punxada.

També el departament d’Igualtat ha volgut posar l’èmfasi en la mirada feminista, per acabar amb les discriminacions que pateixen les dones, i per això ha dissenyat una campanya d’ulleres morades, que es repartiran al punt violeta, on a més s’instal·laran dos marcs fotogràfics per compartir la campanya a les xarxes socials.

El Punt Arco Iris també comptarà amb material divers amb l’objectiu de visibilitzar el col·lectiu, tals com gots, xapes i motxilles de DiversAltea així com els fulletons informatius sobre els recursos i informació sobre què fer davant possibles agressions i insults a persones LGTIBQ+ o als que siguen testimonis de les mateixes.

José Luis León Gascón convida totes les persones a passar la nit del Castell de l´Olla pels Punts Violeta i Arc Iris: “el nostre objectiu és garantir a totes les persones que gaudisquen de la festa en un ambient de respecte i lliure de qualsevol mena d’agressió”.

Els Punts Violeta i Arc Iris s’instal·laran tant a la festivitat del Castell de l´Olla com a les festes patronals del mes de setembre.

Pin It on Pinterest