Select Page

El punt violeta i l’arcoíris, que van instal·lar les Regidories de Benestar Social i Igualtat d’Altea –amb motiu de la nit del Castell de l’Olla–, van rebre prop de 800 persones, de totes les edats, tant per a demanar informació com assessorament. La vicepresidenta de la Generalitat, Aitana Mas, es va interessar per aquesta acció i va realitzar una visita en arribar a Altea.

Aquests dos punts, que es van situar a l’interior de Vila Gadea, ja que el fort vent va impedir la seua instal·lació en l’exterior, van oferir a les persones assistents informació sobre les campanyes d’Igualtat i LGTBIQ+, que s’estan realitzant en el municipi. A més, es van atendre moltes consultes sobre les noves formes d’agressions masclistes a les dones, en ambients festius i com actuar en cas de notar una punxada. Era el primer any que el punt arcoíris s’instal·lava en la nit del Castell.

“Hem estat molt pendents de la nova onada, la submissió química, i el dissabte estàvem molt preparats davant possibles casos, coordinats amb el Centre de Salut, i Policia Local i, amb una zona reservada per a possibles víctimes. Continuem treballant i per a les pròximes festes tornarem a tindre la visibilitat d’aquests dos punts i donar tot el suport i tota la informació a les persones assistents”, va comentar Jose Luis León Gascón, regidor de Benestar Social i Igualtat.

La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d’Igualtat Polítiques Inclusives, Aitana Mas, acompanyada per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i pel regidor de Benestar Social i Igualtat, Jose Luis León Gascón, va visitar tots dos punts i es va interessar per la campanya informativa, així com per les diferents actuacions que s’estan realitzant des dels departaments d’Igualtat i Benestar Social, perquè Altea siga un municipi més igualitari i tolerant. La vicepresidenta havia contactat amb el departament d’Igualtat d’Altea, dies abans de la seua visita, per a conéixer aquesta iniciativa.

Aquests dos punts van estar atesos per un equip professional de dones compost per: Policia Local Altea, la tècnica d’Igualtat, una treballadora social i psicòloga de l’Ajuntament d’Altea, així com per voluntàries de l’associació Mujeres con Voz de la Marina Baixa. Entre les 19.00 hores i les 04.00 hores, les persones que van acudir al Punt Violeta van recollir gots amb tapadora amb el lema “NO SEMPRE ÉS NO”, gots i xapes de diversAltea, ulleres morades per la igualtat, llibretes amb els recursos comarcals contra la violència de gènere, fullets informatius sobre les punxades, sobre què són els punts violeta i sobre què fer en cas de presenciar o patir una agressió homòfoba. Les persones assistents també es van fer fotografies, que després van difondre en les seues xarxes socials, posicionant-se contra les violències masclistes.

“La valoració de la nit és molt positiva, perquè molta gent es va arrimar als punts i va agrair la nostra presència, ja que amb ella es garantia que totes les persones pogueren gaudir de la festa en un ambient de respecte i lliure de qualsevol agressió masclista”, va concloure el regidor de Benestar Social i Igualtat, José Luis León Gascón.

Pin It on Pinterest