Select Page

El regidor de Benestar Social, José Luis León Gascón, acompanyat de la coordinadora de l’àrea, Amaya Madaleno, ha informat de les ajudes que la conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha assignat al Departament de Benestar Social que ascendeixen a  566.150 euros.

El regidor ha qualificat esta ajuda econòmica com ‘’molt important’’ i ha explicat on es destinarà esta subvenció. Així mateix, ha volgut agrair el treball realitzat al llarg de tot l’any per part de les tècniques de Benestar Social ‘’gràcies al que hem aconseguit estes ajudes’’.

Amaya Madaleno ha detallat la distribució d’esta subvenció que s’ha distribuït en tres programes fonamentals: els servicis socials, les oficines Pangea (de suport a la immigració) i la línea d’agents d’igualtat.

Pel que fa als serveis socials (el departament municipal), la subvenció finança el personal que el composa, que consta de cinc treballadors socials un psicòleg i mig, dos educadors i mig, un assessor jurídic i dos de suport administratiu.

Una altra de les ajudes obtingudes va destinada a programes concrets, com ara el programa de informació, assessorament i orientació; el d’emergència social i el de convivència (servei d’ajuda a domicili). ‘’La novetat d’enguany, -explicava Madaleno-, és que la Conselleria ha assignat un import de 25.000 euros, per primera vegada, perquè els Ajuntaments assumisquen este últim servei destinat a persones dependents. Esta ajuda no és incompatible amb l’altra part de subvenció que rebem per al Servei d’Ajuda a Domicili Municipal, que són uns 61.000 euros, aproximadament, perquè cadascun va dirigit a un sector de població distint’’.

‘’Per altre costat, també tenim els programes d’inclusió, que són el suport a la infància, que s’estan desenvolupament en temporada estival a les escoles d’estiu. Concretament, estan destinats a les famílies que estan en situació de vulnerabilitat. A través d’estos programes ajudem als menors a seguir mantenint les seues activitats i que esmorzen i dinen amb regularitat’’, informava la coordinadora.

Al respecte, el regidor ha indicat que ‘’al mes de juliol han sigut 25 els xiquets i xiquetes beneficiats amb estes ajudes. La Conselleria finança la necessitat bàsica d’alimentació i l’Ajuntament l’escola d’estiu’’.

‘’Emmarcat en les ajudes de inclusió, s’ha treballat també per poder comptar amb un promotor de la Xarxa Valenciana d’Igualtat. En breu es farà pública la borsa per oferir la oportunitat laboral a una persona d’estes característiques’’, avançava José Luis León Gascón.

El Servei (PANGEA, l’oficina d’atenció a les persones migrades) és un recurs de la regidoria d’acollida, informació i assessorament per a la població immigrant resident a Altea. Esta oficina compta amb un tècnic que realitza les tasques necessàries per atendre a este grup de població. Amaya Madaleno assenyalava que ‘’enguany, com a novetat, a més de subvencionar al personal, també subvencionaran activitats. Com per exemple, el curs de nacionalitat espanyola. Este curs es repetirà, a causa de l’èxit de l’anterior, i es portaran a terme també altres accions amb l’objectiu d’integrar a la població immigrant’’.

Finalment, el regidor ha recordat que el departament municipal de Benestar Social compta amb cinc treballadors socials i tres auxiliars a disposició de tota la població. ‘’Gràcies al seu treball hem pogut sol·licitar les ajudes econòmiques aprovades per a este any 2019 i que tant beneficiaran a totes les persones que necessiten els serveis de la regidoria’’.

Pin It on Pinterest