Select Page

El programa europeu d’intercanvi i aprenentatge promou el desenvolupament urbà sostenible i integrat, englobant a 550 ciutats, 29 països i 7.000 agents locals actius.

L’Oficina de Projectes Europeus, EuroAltea, en col·laboració amb el departament de Benestar Social i altres membres del projecte “URBACT Volunteering Cities”, es van reunir la setmana passada a la ciutat polonesa de Radlin.

La trobada va tindre lloc els dies 25 i 26 de juny, amb els representants de les ciutats de Radlin (Polònia), Athienou (Xipre), Capizzi (Itàlia), Altena (Alemanya), Pregrada (Croàcia), Arcs de Valdevez (Portugal) i Kildare (Irlanda), amb l’objectiu de continuar amb l’estratègia de promoció i foment del voluntariat juvenil i intergeneracional en aquestes ciutats.

La reunió s’emmarca dins del projecte de transferència de bones pràctiques “Volunteering Cities”, finançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional, a través del seu programa per a la cooperació en desenvolupament urbà sostenible “URBACT”. En aquesta reunió de treball, es van intercanviar problemàtiques i barreres que comparteixen les diferents ciutats a l’hora de fomentar el voluntariat juvenil, la participació ciutadana o la col·laboració entre diferents institucions i entitats locals, i es van posar sobre la taula potencials actuacions i estratègies per a poder superar aquestes barreres.

D’aquesta manera, l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea, traslladarà els aprenentatges adquirits al fòrum de participació ciutadana constituït per l’Oficina i que actualment treballa activament per fomentar i promoure la cultura del voluntariat a Altea.

Pin It on Pinterest