Select Page

En el Dia Internacional d’Acció pels rius, hui 14 de març, l’edil de Medi Ambient, Beatriu Nomdedéu ha anunciat la posada en marxa d’un projecte d’avaluació de l’estat ecològic de la desembocadura del riu Algar i estudi de la seua fauna associada. En el transcurs de la presentació, Nomdedéu ha estat acompanyada per la tècnica d’àrea, Ana González i el responsable de Verd, empresa que realitzarà l’estudi, Carlos Úbeda.

Segons les afirmacions de la regidora de Medi Ambient, “amb aquest projecte d’avaluació ecològica del riu, fem un pas més per aconseguir que el riu Algar forme part del Parc Natural de Serra Gelada i arribe a tenir la protecció que li correspon”.

“El resultat d’aquest estudi ens permetrà conèixer el que exactament tenim i saber com actuar”; ha afegit Beatriu Nomdedéu, que ha apuntat que l’estudi abastarà des de la zona anomenada “Els Dos Rius” fins a la desembocadura de l’Algar. Els treballs tindran una durada aproximada de 3 mesos i el cost per a la regidoria de Medi Ambient serà de 4.500 €.

Pel que fa a les accions que planteja aquest estudi d’avaluació, els bioindicadors donaran informació sobre certes característiques ecològiques (fisicoquímiques, micro-climàtiques, biològiques i funcionals), del medi ambient, o sobre l’impacte de certes pràctiques en el medi. El que es tradueix en un estudi de la vegetació a la vora i les espècies vertebrades i invertebrades, entre d’altres. Així ho ha explicat Carlos Úbeda.

“El riu necessita de projectes com aquest per posar en valor, si cap encara més aquest tipus d’ecosistemes, sobretot en aquest poble en el qual el riu Algar és un espai emblemàtic i molt estimat per la població”. Ha afegit Úbeda, que ha afirmat que “els resultats de l’estudi ens aproximaran a l’estat de salut en què hi ha el riu i, al costat del Pla de Millora i Manteniment del Riu Algar de la Regidoria, ens dirà quines són les accions més apropiades a fer “; ha conclòs el biòleg Carlos Úbeda.

Pin It on Pinterest