Select Page

La regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea ha posat en marxa una campanya per al control de la tortuga Florida, exòtica i invasora, que habita a la desembocadura del riu Algar; segons informa l’edil d’àrea, Jose Orozco.

Com explica el regidor, “estes tortugues són habitualment comprades com a mascotes i en moltes ocasions els seus amos les acaben alliberant al riu, el que provoca un desequilibri en les poblacions de la fauna autòctona afectant a la salut del riu i a la reproducció d’altres animals que habiten el riu Algar “.

“Els problemes que comporten estes tortugues són molt diversos a nivell mediambiental i indirectament poden arribar a afectar la salut pública; per este motiu la regidoria de Medi Ambient, està duent a terme treballs de gestió de la tortuga de Florida per a la seua eliminació en el nostre municipi”. Ha detallat l’edil, qui reitera la importància del foment de la biodiversitat d’espècies autòctones i l’eliminació d’espècies exòtiques invasores als espais naturals d’Altea.

“Durant esta campanya a la desembocadura del riu Algar es capturaran les tortugues i seran traslladades al Centre de Recuperació de Fauna Silvestre de Santa Faç”; ha especificat el responsable municipal de Medi Ambient. Treballs que està duent a terme la consultoria Verd Ambiental.

En paraules de l’edil, “el principal objectiu d’esta campanya és el de contribuir a millorar l’estat ecològic del riu Algar i informar la població de la inconveniència d’alliberar les mascotes de la llar en espais naturals”.

Amb este últim objectiu es duen a terme amb freqüència activitats que promouen entre la població els valors del riu Algar i de la zona humida catalogada, així com la involucren en els treballs de conservació i restauració d’este espai.

Pin It on Pinterest