Select Page

La 33 Edició de la Regata d’Hivern 200 milles a 2, organitzada pel Club Nàutic d’Altea, donava el tret de sortida aquest passat divendres 1 de març amb una predicció poc esperançadora.

La flota de creuers a dos tripulants recorrerien les 200 milles que separen Altea d’Eivissa amb una previsió meteorològica que augurava un vent tan escàs que molts dubtaven de si les embarcacions podrien acabar la prova dins del temps límit establert.

Divendres a les 9:30 hores el Comitè de Regates sortia l’aigua a comprovar la situació meteorològica a la badia. A les 11:00 hores, afortunadament, ja corria una petita brisa d’uns 4 nusos i a mesura que van anar passant els minuts els anemòmetres començaven a registrar els 6 – 7 nusos d’intensitat.

“Hem estat a punt de posar una balisa de desmarcatge, però finalment hem optat per una sortida directa, ja que les condicions no asseguraven un vent molt entaulat. No és la sortida més tècnica però al cap i a la fi aquest és un esport en el qual cal adaptar-se a les condicions del vent “, declarava Marí Gil, president del Comitè de Regates.

Els velers posaven rumb a Eivissa a les 12:00 hores en el que anava a ser una de les edicions més lentes de les 200 milles a2. Els regatistes tenien moltes hores de regata per davant.

Afortunadament la predicció no ha encertat completament, i tot i que la flota s’ha trobat amb diverses calmes en el recorregut, el vent ha bufat en intensitats d’entre 6 i 7 nusos enfront dels 4 nusos pronosticats.

L’embarcació ‘El Brujo’, del Reial Club Nàutic de València, patronejada per Alberto De Castro i amb Axel Rodger com a tripulant, ha entrat en primer lloc a les 23:30 hores de dissabte a la línia de meta. La marca de 35 hores i 23 minuts que han obtingut els ha servit tant per ser els guanyadors en temps real com per guanyar aquesta 33 edició un cop aplicades les compensacions.

De Castro i Rodger realitzaven una molt bona sortida, col·locant-se entre les primeres posicions de la flota. “Quan vam arribar a Eivissa anàvem quarts al compensat, defensant la posició que havíem guanyat en la sortida”, ha explicat De Castro.

Ha estat el pas pel nord d’Eivissa a la nit de divendres a dissabte el que ha determinat en gran part els resultats. L’escàs vent que s’ha donat en aquest punt ha retardat l’arribada dels velers moltes hores, amb el consegüent desgast físic i psicològic dels regatistes.

“Jo crec que aquí és on ha estat la clau, el gestionar bé la nit i aprofitar bé el vent i no desesperar. Així poc a poc hem anat obtenint més distància de la flota”, declarava De Castro.

El seu company Rodger ha explicat que tenien una estratègia clara des del principi, descansar molt de dia per a poder resistir la nit al màxim d’energia. “Nosaltres sempre diem que aquest tipus de regates es perden de nit. De dia un està ansiós i vol navegar, però nosaltres hem fet al revés, tot just començar la regata vam fer guàrdies com si fos de nit, per així arribar a la nit amb forces. ”

A les 15:00 hores de la tarda del diumenge 3 de març arrencava el lliurament de trofeus a ritme de Jazz. El grup de música Projectjazz va amenitzar aquesta celebració que va comptar amb la presència d’autoritats i membres de la Junta Directiva del CN ​​Altea.

Van estar presents Jaume Llinares, Alcalde de l’Ajuntament d’Altea; Pere Barber, regidor d’Esports; José Román Zurutuza, president del Club Nàutic d’Altea; Rafael Xirivella, vocal de creuers de la FVCV; José Rius, vocal de vela del CN ​​Altea i Antonio Javier Diaz-Pache Makinly, capità de corbeta segon comandant naval d’Alacant.

Per quart any consecutiu les 200 milles a2 van tornar a lliurar el Trofeu per Clubs, un guardó que premia el club l’equip del obtingui els millors resultats. Aquest any el trofeu ha estat pel Reial Club Nàutic de València gràcies a les embarcacions Brujo, Ziving i Balu.

El ‘X Merit’ de Tito Moure i Stephan Azoni pujaven a recollir el guardó com a tercer classificat i el ‘Ziving’, de Javier Arbona i Marcos Aliaga del RCN València, es feia amb la segona posició en aquesta edició. Tots dos rebien dos lingots d’un quart de quilo i mig quilo de plata respectivament.

Amb una versió jazz de “We Are the Champions”, i entre aplaudiments i ovacions, es lliurava el premi als guanyadors de les 200 milles a2 2019, l’embarcació ‘Brujo’ d’Alberto De Castro i Axel Rodger del Reial Club Nàutic de València . José Román Zurutuza, president del CN ​​Altea, els feia lliurament dels dos lingots d’un quilo de plata i d’una placa com a guanyadors també en temps real.

Es tanca així una edició més de les 200 milles a2 d’Altea, una regata referent en el món de la vela que ha posat a prova a més de 2000 regatistes sota les més dures condicions de l’hivern a la Mediterrània des que va començar l’any 1987 .

Pin It on Pinterest