Select Page

Diego Zaragozí, regidor de Cultura, ha donat a conèixer una nova edició del cicle ‘Llibres a la Primavera’, que recull poesia, assaig i novel·la entre altres. Començarà el dijous 7 de març, amb motiu del Dia de la Dona i es prolongarà fins al dijous 2 de maig.

En aquesta nova edició, deu són les obres que es presentaran a la Casa de Cultura, tots els dijous, a excepció del 21 de març que es traslladarà al divendres 22, i el 18 d’abril que no es realitzarà l’activitat. L’horari del cicle serà a les 20:00 hores, exceptuant l’1 d’abril, que serà a les 17:00 hores en el Centre Cultural d’Altea la Vella.

L’obra “Entre dones” donarà inici, el dijous 7 de març, amb motiu del Dia de la Dona, al cicle de ‘Llibres a la Primavera’. La presentació del llibre serà a càrrec de Maria Josep Escrivà, Isabel Canet Ferrer i Raquel Ricart. Es tracta d’una recopilació de 10 escriptores del panorama actual, en aquest cas de Raquel Ricart, Núria Cadenes, Isabel Canet Ferrer, Carme Manuel, Pepa Guardiola, Isabel García Canet, Lliris Picó, Mercè Climent, Anna Maria Moner i Maria Josep Escrivà. És la primera vegada que s’edita una recopilació de relats escrits únicament per escriptores i prologat per Maria Lacuesta, experta en literatura de dones.

L’obra “Diània, terra nostra” de Just I. Sellés es donarà a conèixer el dijous 14 de març. L’autor relata un emocionant viatge per les antigues sendes de les nostres muntanyes, a través d’una expedició fotogràfica encapçalada i guiada per tres personatges il·lustres, a més d’erudits exploradors.

El dijous 21 de març es presentarà el llibre “Tot entra en el pes”, de Toni Mollà. Es tracta d’un diari que l’autor va començar a escriure fa 50 anys, en el qual recull els canvis viscuts en el seu entorn personal, cultural, civil i polític.

El cicle continua el divendres 22 de març amb la presentació del llibre “Lobo” de José Poveda. L’autor, qui relata la seua convivència amb un llop, ha aconseguit plasmar amb paraules el que tan sols el respecte i l’amor van ser capaços d’unir.

La novel·la “A la platja de Camus” d’Elvira Cambrils, es donarà a conèixer el dijous 28 de març. L’autora recull la dificultat d’arribar a la veritat, amb personatges que opten per l’alegria de viure i el dret a estimar sense mesura, com diu Camus “per a escapar de les desventures que acompanyen la vida humana”.

El dilluns 1 d’abril, a les 17:00 hores, el Centre Cultural d’Altea la Vella acollirà la presentació del llibre “El cercador de contes”, de Jordi Raül Verdú.

El dijous 4 d’abril, Joan Borja i Miquel Climent presentaran l’obra “Veus, la mar”, de l’autor Victor Llaurat.

L’obra “Benidorm, el tiempo que se fue” de Josefina Orts, es donarà a conèixer el dijous 11 d’abril. L’obra recopila els textos publicats en les Revistes Oficials de les Festes Majors Patronals, en els quals s’aborda com es vivia en el municipi de Benidorm abans de l’eclosió del turisme, en la dècada dels anys 60.

El dijous 25 d’abril, “Tangram, una història per a la integració”, de l’autor Adrià Navarro, ens presenta una història en la qual totes les peces d’un joc són fonamentals per a aconseguir un tot.

Finalment, el cicle conclou el dijous 2 de maig amb l’obra “Gat vell” de Francesc X. Llorca Ibi, qui recopila més de 20 anys de dites, frases i refranys propis de la gent de mar. Un repertori transmès de generació en generació d’autèntics “gats vells” carregats de sàvia experiència.

Diego Zaragozí ha convidat a la ciutadania a gaudir d’aquest nou cicle de presentació de llibres, “val la pena acostar-se a la Casa de Cultura i conèixer les obres que recull ‘Llibres a la Primavera’, perquè com cada any, hem seleccionat obres de la nostra terra, obres premiades i molt interessants”.

Programació ‘Llibres a la Primavera’

Pin It on Pinterest