Select Page

Des que començarà aquesta clàssica regata de creuer en l’any 1987 s’han repartit un total de 193 quilos als guanyadors d’aquestes 32 edicions disputades.

La 33 Edició de la Regata d’Hivern 200 milles a2 organitzada pel Club Nàutic d’Altea es disputarà els propers dies 1, 2 i 3 març 2019 i serà prova puntuable per al Campionat de Creuers a2.

A falta d’una setmana perquè doni el tret de sortida aquesta mítica regata de creuer a la Mediterrània ja són 26 les embarcacions inscrites. El proper dilluns 25 de febrer es tancaran les inscripcions. Serà llavors quan es donen a conèixer als regatistes que assumiran el repte de recórrer les 200 milles que separen Altea d’Eivissa baix les dures condicions meteorològiques de l’hivern.

Les 200 milles a2 d’Altea es van iniciar l’any 1987, una època en què els avenços de localització GPS encara no havien arribat, i molts dels sistemes de seguretat que s’utilitzen hui en dia a les regates no existien. L’aventura de recórrer amb dos tripulants a l’hivern la distància que ens separa de les Pitiüses era tot un risc que pocs estaven disposats a assumir.

Malgrat els avenços en navegació i en materials nàutics dels velers hui en dia aquesta regata segueix estant a l’abast de tan sols uns pocs, i el desafiament continua estant en acabar la regata no en pujar al pòdium. En l’última edició dels 37 vaixells que van prendre la sortida tan sols 20 van aconseguir acabar la regata.

Per a aquesta edició, el Club Nàutic Altea atorgarà premis als tres millors temps, dos lingots d’un quilo de plata per al primer classificat, 2 lingots de mig quilo de plata per al segon classificat i 2 lingots d’un quart de quilo de plata per el tercer.

El lliurament de lingots de plata com a premi als guanyadors és una tradició que porta fent-se des de la primera edició de les 200 milles a2. En aquestes 33 edicions s’han repartit un total de 193 quilos de plata als guanyadors.

Els vaixells participants es classificaran mitjançant ORC, Offshore Racing Congress, un sistema internacional de compensació de temps que varia depenent de les característiques de cada embarcació.

La regata es podrà seguir en temps real a Internet a través de la pàgina web de la regata www.200millasa2.com. Tots els vaixells participants portaran instal·lat un sistema GPS per tal de poder realitzar el seguiment per satèl·lit. La competició també es podrà seguir des dels dispositius mòbils en les apps TracTrac per Android i per IOS.

Pin It on Pinterest