Select Page

L’alcalde anuncia que a eixos immobles s’ubicarà el Jutjat de Pau.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el president de la Cooperativa Agrícola d’Altea, Francisco Devesa, van formalitzar ahir la signatura de l’acta d’entrega amistosa que regula la recuperació dels locals de domini públic situats al Passatge Llaurador, als baixos del Mercat Municipal, propietat de l’Ajuntament, i que estaven ocupats en precari per la Cooperativa Agrícola des de 2007. A través de la signatura de l’acta es recupera la possessió amb l’entrega de les claus dels locals i s’inicia la redacció d’un conveni marc. En este conveni s’estableixen les bases per a la col·laboració entre la Cooperativa i l’Ajuntament per tal de compensar el deute produït per l’ús dels locals comercials des de la signatura de l’escriptura de rescat dels immobles en 2007.

D’esta manera l’Ajuntament recupera estos immobles i es posa fi a la qüestió de la seua devolució. Serà el plenari de l’Ajuntament el que aprovarà la regulació de la periodificació de les quantitats que resulten de l’ocupació realitzada.

Després de la signatura, l’alcalde manifestava la seua satisfacció pel resultat de la negociació portada a terme des de l’Ajuntament i agraïa a la Cooperativa la seua predisposició per a la devolució amistosa d’eixos immobles.

Com recordava l’alcalde, l’origen d’esta situació es remunta a l’any 1970. ‘’En eixe moment l’Ajuntament d’Altea va atorgar a la Cooperativa Agrícola la concessió per a la construcció i explotació del que actualment és el Mercat Municipal. A l’abril de 2007, el govern del PP del moment i el president de l’Agrícola van signar, en escriptura pública, el rescat anticipat de la concessió. Així, l’Ajuntament adquiria el ple domini dels immobles, tot i això, la Cooperativa Agrícola va continuar, fins el dia de hui, explotant els locals perquè l’Ajuntament no havia demanat en cap moment la devolució de les claus’’.

Davant esta situació anòmala i il·legal, i tenint en compte la rellevància de la Cooperativa a nivell social al nostre poble, l’alcalde assegurava que ‘’era una qüestió d’interès general donar solució a la devolució dels locals i regularitzar el seu estat. Per tant, no quedava altre camí que complir la llei i iniciar els tràmits per recuperar els locals de titularitat municipal. Des del primer moment, l’Ajuntament ha mostrat la seua predisposició per arribar a un acord de devolució que no perjudicara els interessos de la Cooperativa Agrícola i els seus socis’’.

Nova ubicació per al Jutjat de Pau

Jaume Llinares també avançava que la intenció de l’equip de govern és ‘’habilitar estos locals per al Jutjat de Pau que es traslladarà al centre del poble amb l’objectiu d’oferir un millor servei per a tots els ciutadans’’.

Pin It on Pinterest