Select Page

Finestrat-Finestrat, Altea-Alfàs del Pi, Polop-Polop i Benidorm-La Vila Joiosa són les quatre etapes que integren aquesta competició.

La temporada 2019 de ciclisme de muntanya arrenca hui a la Marina Baixa. Les localitats de Finestrat, Altea, l’Alfàs del Pi, Polop de la Marina, Benidorm i La Vila Joiosa acullen a partir de hui dijous una nova edició de la Costa Blanca Bike Race, un esdeveniment esportiu de primer nivell que durant quatre dies reunirà a prop de 700 figures d’aquesta disciplina -masculines i femenines- procedents de 22 països de tot el món. Aquesta original carrera s’erigeix ​​com l’única del país que es disputa per parelles.

La competició ha començat hui dijous 31 de gener amb una dura etapa de 45 quilòmetres i un desnivell de 1.600 metres que discorrerà íntegrament per la localitat de Finestrat. Demà, els ciclistes s’enfrontaran a una contrarellotge de 15 quilòmetres de longitud que partirà des Altea i culminarà al cim de la Serra Gelada, a l’Alfàs del Pi.

L’etapa d’Altea començarà a les 10 hores i es prolongarà durant tot el matí. Aquesta etapa és una contrarellotge en la qual els ciclistes eixiran de dos en dos cada trenta segons, aproximadament. El recorregut, amb eixida des de la Plaça de l’Església, transcorrerà pels carrers Major, Salamanca, Fondo, Portal Nou, Empedrat, Alacant, Camí Vell d’Alacant, Costera dels Nassos, La Llum i Avinguda del Port. La prova finalitzarà a la zona alta de la Serra Gelada.

El dissabte 2 de febrer la prova es traslladarà a Polop, on els participants hauran de mostrar les seues qualitats i resistència a una exigent etapa de 40 quilòmetres i un desnivell de 1.600 metres. La carrera finalitzarà el diumenge dia 3 amb una jornada de 57 quilòmetres que es desenvoluparà paral·lela al mar, entre els municipis de Benidorm i la Vila Joiosa.

A més, l’organització ofereix la possibilitat d’inscriure’s en la modalitat Half, que engloba les etapes 3 i 4, o a la Rider, de caràcter lúdic i molt més senzilla. Aquestos són formats menys tècnics dirigits a aquells corredors que vulguen gaudir d’aquesta experiència, però que no compten amb la perícia d’un professional.

Una de les singularitats d’aquesta proposta és que es disputa en equips de dues persones que han de rodar juntes dins d’un marge de dos minuts.

Joaquim ‘Purito’ Rodríguez, Ibon Zugasti o Haimar Zubeldia són alguns dels bikers que es donaran cita en aquest campionat, l’objectiu principal és apropar l’univers amateur i el professional, ja que tots comparteixen grup i allotjament. Configurat com un gran desafiament, l’esdeveniment arriba a la seua cinquena edició i està integrat en el calendari de la Unió Ciclista Internacional (UCI).

Pin It on Pinterest