Select Page

Demà divendres 27 de gener, Altea veurà com els més de 300 participants de la Costa Blanca Bike Race recorreran els principals carrers del Poble Antic d’Altea amb les bicicletes de muntanya. Amb eixida a la Plaça de l’Església d’Altea, a les 10:00h, i arribada a les antenes de Serra Gelada, esta segona etapa de la prova és un dels moments més esperats per a tots els “bikers” que s’inscriuen al tour complet que este any té lloc del 26 al 29 d’este mes.

La Costa Blanca Bike Race és l´esdeveniment de l´any per als amants de la bicicleta de muntanya. Es tracta d’una competició de la categoria UCI S1 per etapes en què cada any es reuneixen els millors “bikers” del planeta.

A través de quatre etapes, els participants recorren alguns dels punts més interessants de la geografia de la zona, coneixent impressionants paratges de muntanya on travessar senders arriscats i zones de gran bellesa.

A més de la possibilitat de viure l’experiència de manera individual o per parelles, la cursa ha adaptat el recorregut per a dos nivells d’esportistes. Hi ha la possibilitat de fer la inscripció FULL, que inclou les quatre etapes i els quatre dies de competició. De l’altra, hi ha l’opció de sumar-se només a dos de les quatre jornades, reduint així l’exigència. En tots dos casos, la cursa està pensada per a les categories d’esportistes SUB23, ELITE, MASTER 30, MASTER 40, MASTER 50 i MASTER 60.

Al Costa Blanca Bike Race, hi ha etapes per a tots els gustos. La veritat és que l’organització ha sabut treure el partit al territori per dissenyar un recorregut que ofereix reptes a tots els participants, siguen quins siguen els seus gustos. De les 4 etapes que contempla la competició, este any 3 es desenvolupen a la localitat veïna de Calp i una a Altea.

La segona de les etapes, la de demà divendres 27 de gener, és la més desafiadora per l’acusat de la pujada que han de fer els ciclistes a través de carreteres i rutes rurals. Tot i això, també és una de les més gaudides a causa de les impressionants vistes de la badia d’Altea. Prendrà la eixida a les 10:00h des de la Plaça de l’Església al Nucli Antic i arribarà a meta cap a les 12:40h a les antenes de Serra Gelada, amb un recorregut de 15,8 quilòmetres i un desnivell acumulat de 645 metres.

Per al desenvolupament de l´etapa al municipi, el consistori ha posat a disposició de l´organització la infraestructura necessària requerida per al transcurs de la prova i en paraules de l´edil alteà d´Esports, Pere Barber, “és una satisfacció que la Costa Blanca Bike Race, en què participen grans esportistes de la BTM, haja tornat a escollir Altea per realitzar una de les seues proves”. Al que ha afegit, “això demostra una vegada més que som un municipi idoni per a la pràctica de l’esport, en aquest cas el ciclisme de muntanya, tant per l’orografia del nostre territori que permet tenir recorreguts atractius, com per l’aposta que estem fent per potenciar el turisme esportiu”.

 

Pin It on Pinterest