Select Page

Aquells residents estrangers que desitgen votar en les pròximes Eleccions Municipals i al Parlament Europeu del 26 de maig del 2019, hauran d’estar empadronats i haver manifestat la seua voluntat d’exercir el dret de sufragi a Espanya.

En aquestes eleccions podran votar els nacionals de països de la Unió Europea i de països que hagen signat amb Espanya un acord de reciprocitat de vot en eleccions municipals; sent aquests últims Bolívia, Cap Verd, Xile, Colòmbia, Corea, l’Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, el Perú i Trinitat i Tobago.

Els nacionals considerats de la Unió Europea són els procedents d’Alemanya, Àustria, Bèlgica, Bulgària, Xipre, Croàcia, Dinamarca Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Països Baixos (Holanda), Polònia, Portugal, Regne Unit, República Txeca, Romania i Suècia.

La regidora de Ciutadans Estrangers, María Laviós, ha explicat que “encara que Regne Unit ha manifestat la seua intenció d’eixir de la Unió Europea el 30 de març de 2019, segons l’últim Acord de Junta Electoral Central, els ciutadans de Regne Unit residents a Espanya no hauran de ser exclosos de la formació del cens electoral de les eleccions municipals i al parlament Europeu, advertint als interessats que es tracta d’una previsió cautelar que deixarà de tindre efecte si es consumisca la separació de Regne Unit el 30 de març de 2019”.

A més, l’edil ha recordat que “els estrangers no comunitaris, però els països dels quals tenen acord de reciprocitat de vot amb Espanya, podran sol·licitar la seua participació fins al 15 de gener. D’altra banda, els estrangers comunitaris tindran fins al 30 de gener per a demanar la seua inclusió en el cens. Passat aquest període no es podrà sol·licitar la inserció en el cens electoral, no podent exercir el seu dret a vot”.

La manifestació de voluntat de vot es podrà tramitar via telemàtica en l’INE, https://sede.ine.gob.es, per correu postal a través de la Delegació Provincial de la OCE o a l’ajuntament de residència.

Per a més informació, els sol·licitants podran resoldre qualsevol dubte en la web www.ine.es o en la regidoria de Ciutadans Estrangers de l’Ajuntament d’Altea, telefonant al 965 84 13 00.

Pin It on Pinterest