Select Page

Aquells estrangers residents a Espanya, que vulguen votar a les properes Eleccions Municipals del 28 de maig del 2023, hauran d’estar empadronats, haver manifestat la seua voluntat d’exercir este dret, ser majors de 18 anys i no estar privats del dret de sufragi actiu a Espanya, segons ha explicat l’edil de Ciutadans Estrangers, Maria A. Laviós.

En estes eleccions podran votar els nacionals de països de la Unió Europea i de països que hagen signat amb Espanya un acord de reciprocitat de vot a eleccions municipals, sent estos Bolívia, Cabo Verde, Xile, Colòmbia, Corea, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, Regne Unit i Trinitat i Tobago.

Els terminis per sol·licitar-ho són:

Fins al 30 de gener del 2023, en el cas dels nacionals de països de la Unió Europea.

Fins al 15 de gener del 2023, els de països amb acords de reciprocitat de vot.

Les sol·licituds podran presentar-les per internet, a la Seu Electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), identificant-se mitjançant el sistema cl@ve, o si no en disposen, amb el NIE i la CTT que figura en la comunicació remesa, a la seu cas, per l’Oficina del Cens Electoral.

Per correu postal, retornant l’escrit que us haja remès l’Oficina del Cens Electoral, seguint les seues instruccions i sense necessitat de franqueig.

A l’Ajuntament, Oficines de l’OAC, situades a Pl. José Mª Planelles, núm. 1, d’Altea i C/Cura Llinares, núm. 4, d’Altea la Vella, identificant-se:

En el cas dels ciutadans de la Unió Europea, a més del NIE, si en disposen, amb el document d’identitat o passaport, original, del seu país d’origen.

Els ciutadans de la resta de països, amb la Targeta d’Identitat d’Estranger (per als nacionals de Noruega, Islàndia i el Regne Unit, s’admeten, a més, el document nacional d’identitat o el passaport del país d’origen). Han d’acreditar, també, haver residit legalment a Espanya el temps exigit al corresponent Acord -3 anys el dia de la votació per als nacionals de Noruega, 3 anys en el moment de la sol·licitud per als nacionals del Regne Unit i 5 anys en el moment de la sol·licitud, per a la resta dels països-.

En este cas, la forma d’acreditar la residència legal a Espanya és amb un certificat expedit per la Comissaria de Policia o per l’Oficina d’Estrangeria.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web de l’Ajuntament, https://alteaparticipa.es/eleccions-2023  i la de l’Institut Nacional d’Estadística, www.ine.es / Cens Electoral / Actualització Cens Electoral de ciutadans de la Unió Europea residents a Espanya per a les eleccions municipals 28 maig 2023 / i / Actualització Cens Electoral d’estrangers nacionals de països amb Acords per a les eleccions municipals de 28 de maig de 2023.

L’edil de Ciutadans Estrangers, María A. Laviós ha posat èmfasi en els terminis de sol·licitud i ha afegit, “passat este període ja no podran sol·licitar la seua inserció al cens electoral i no podran exercir el seu dret a vot”.

També recomana als ciutadans de nacionalitat comunitària que vulguen votar a les eleccions del proper 28 de maig i no recorden si són al cens, que sol·liciten de nou la seua inclusió.

Pin It on Pinterest