Select Page

30 de gener, darrer dia per sol·licitar la participació.

El regidor de Participació Ciutadana i responsable de l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, Joaquim Devesa, ha informat sobre els passos que han de seguir els ciutadans estrangers per formar part del Cens Electoral que els permeta exercir el seu dret al vot a les properes eleccions al Parlament Europeu del 9 de juny del 2024.

Per a la inclusió de nacionals procedents del països de la Unió Europea, ha d’estar empadronat i haver manifestat la voluntat d’exercir el dret al sufragi a Espanya.

Segons els detalls aportats per l’edil, el termini de sol·licitud conclourà el 30 de gener del 2024 i el procediment que cal seguir té tres opcions:

 Si heu rebut una carta del Cens Electoral, podeu tornar l’escrit per correu postal, seguint les instruccions marcades en el mateix. O accedint, amb la clau de tramitació telemàtica (CTT) que s’inclou a l’escrit, a la seu electrònica de l’INE, a la següent adreça: https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoUECTT , sense tenir accés a Cl @veu.

Per internet.- A través de la Seu Electrònica de l’Institut Nacional d’Estadística (INE), https://sede.ine.gob.es/manifestacionVotoPermanente/presentación  identificant-se mitjançant el sistema cl@veu.

A l’Ajuntament, Oficines de l’OAC, situades a Pl. José Mª Planelles núm. 1, d’Altea, i C/Cura Llinares, núm. 4, d’Altea la Vella, identificant-se amb document d’identitat o passaport original del país de nacionalitat.

Com a responsable de Participació Ciutadana, Joaquim Devesa anima la ciutadania europea a regularitzar la seua situació al Cens Electoral i a participar a les properes eleccions al Parlament Europeu, “ja que votar és el màxim exponent de la participació dels ciutadans en l’elecció dels seus representants”.

Pin It on Pinterest