Select Page

Ahir es celebrava una nova edició de la carrera de Sant Silvestre que reunia a més de 300 participants en aquesta tradicional prova esportiva del Nadal alteà. La carrera va estar organitzada per l’Ajuntament d’Altea i Adrenalin Sport.

Previ a l’inici de la prova els corredors van guardar un minut de silenci en record de la jove mestra zamorana, Laura Luelmo, assassinada a Huelva quan eixia a córrer el passat 12 de desembre.

El guanyador de la Sant Silvestre va ser Youssef Ahatach, del Club Dianium Balearia, que va completar els 3.900 metres del recorregut en 12:32 minuts; el segon en arribar a la meta va ser Víctor Manuel Pérez del C.A. La Nucia, amb un temps de 12:50 minuts. I el tercer lloc va ser per a Vicente Devesa del Club Atletismo El Faro amb un temps de 13:07 minuts.

En categoria femenina la classificació de la carrera va ser la següent: en primera posició va arribar a la meta Maria Fuentes amb un temps de 14:39 minuts; en segon lloc va creuar la meta Gemma Ann Selby, del Club Atletismo El Faro amb un temps de 15:31 minuts. La tercera posició va ser per a Sonia Tirado del Club Atletismo Benidorm amb un temps de 15:42 minuts.

Enguany, com a novetat, tant els més xicotets com els adults podien córrer al costat de la seua mascota. El primer classificat que va córrer al costat del seu gos va ser Miguel Ángel Rodríguez, amb un temps de 24:22 minuts. Esther Sanchís va ser la primera classificada femenina que va córrer amb el seu gos aconseguint un temps de 24:34 minuts.

Els més xicotets també van ser protagonistes d’aquesta tradicional cursa nadalenca que va organitzar tres categories segons edat. De 0 a 5 anys van córrer una distància de 200 metres. El primer classificat va ser Marc Alemany; al que va seguir, en segon lloc, Juan Espín i en tercer lloc va arribar Irene Palacio.

De 6 a 10 anys van córrer una distància de 500 metres. La primera a arribar a meta va ser Elisa Alba, en segon lloc Francisco Gras i la tercera posició va ser per a Manel Lloret.

Finalment, en la categoria d’11 a 15 anys, amb un recorregut de 1.500 metres, el primer a arribar a meta va ser Rodrigo Narejos, en segon lloc Nikolai Yatsenko i en tercer lloc Emma de Alba.

El lliurament de premis va ser realitzat pel regidor d’Esports, Pere Barber, i representants de Adrenalin Sport. L’edil valorava de forma molt positiva la prova que ha tornat a ser ‘’tot un èxit de participació i organització i es consolida com una cita imprescindible de l’esport alteà’’. A més, el regidor va voler destacar el minut de silenci en record de Laura Luelmo, ‘’per reivindicar el dret de les dones a córrer lliures, soles i sense por’’.

El regidor agraïa la feina de la Policia Local, Ambulàncies DYA i Protecció Civil pel suport a la carrera i el bon desenvolupament de la mateixa.

A l’èxit de la cursa, que va tenir eixida i meta a la Plaça de l’Ajuntament, es suma el fet que molts dels participants anaven disfressats i altres també acompanyats pels seus animals de companyia. Tot això fa d’aquesta prova una divertida activitat esportiva on, tant corredors com públic, gaudeixen pel seu bon ambient.

Pin It on Pinterest