Select Page

En aquests moments s’estan duent a terme les tasques d’eliminació d’Arundo donax -canyes- i la disminució de la vegetació d’alta densitat al Barranc dels Arcs amb l’objecte de mantenir net el barranc i recuperar la seua capacitat hidràulica. Així ho ha donat a conèixer, Beatriu Nomdedeu, responsable municipal de Medi Ambient.

Com ha comentat l’edil, “amb motiu de l’època de pluges, des de l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Altea es va redactar un informe sobre l’estat de les lleres, barrancs i rambles, esmentant les necessitats de manteniment dels mateixos. A partir de llavors s’ha procedit a iniciar treballs d’eliminació de Arundo donax i disminució de vegetació d’alta densitat per mantenir nets els barrancs del municipi “.

Actualment s’estan realitzant les tasques més significatives al Barranc dels Arcs, concretament es pretén recuperar la capacitat hidràulica de la llera mitjançant el desbrossament de la vegetació invasora i obstructiva existent en talussos i llit, eliminant al seu torn altres elements obstructius del règim de corrents existents en el mateix.

“Amb els treballs que s’estan duent a terme s’aconsegueix un millor pas del cabal per evitar desbordaments i inundacions. La superfície d’actuació consta de 20.000 m2 amb una inversió aproximada de 13.000€”; ha concretat Nomdedeu.

“Des de l’Àrea de Medi Ambient s’ha donat trasllat de l’esmentat informe sobre l’estat de les lleres, barrancs i rambles a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, els que pròximament donaran resposta sobre l’execució d’actuacions a realitzar per part seua i el corresponent compromís de manteniment de les actuacions previstes”; ha conclòs l’edil de Medi Ambient.

Pin It on Pinterest