Select Page

L’actuació s’estén al llarg de 900 metres, mantenint les cobertures opaques i eliminant els rebrots de la canya en l’obra executada en el seu moment per la Confederació del Xúquer

La Regidoria de Medi Ambient d’Altea està executant les tasques de manteniment del barranc de la Braña o de L’Olla contra les espècies invasores, la prevenció d’incendis i la protecció d’aquest entorn natural, com a resposta al compromís de manteniment de 2 anys amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ) que va procedir a la seua neteja general l’any passat.

El barranc de la Braña drena les aigües de la part central de la Serra de Bernia, desembocant directament en la mar, a la platja de L’Olla. L’actuació que ara desenvolupa l’Ajuntament, en compliment de l’acord de cooperació amb la CHJ, s’estén al llarg d’un recorregut lineal de 900 metres des de la seua desembocadura en la mar fins a la carretera CV-755, a l’altura del viver, segons ha explicat hui l’edil d’Urbanisme, Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Josep Orozco.

El regidor ha comentat que la presència de “espècies invasores, com l’ArundoDonax – la canya comuna que es multiplica en les riberes i canyades – es converteix en una greu agressió a la qualitat ecològica del lloc, impacta en les espècies autòctones i genera greus problemes en la gestió d’incendis forestals i en els episodis d’inundacions”.

Amb les tasques que ara s’estan desenvolupant es pretén millorar la qualitat del paisatge, la funció d’aquest barranc com a corredor ecològic i refugi d’espècies de la flora i fauna autòctones, així com millorar la funció de filtració de contaminants.

Les primeres tasques realitzades estan sent el manteniment de les cobertures opaques, l’eliminació dels rebrots de la canya, a més de la recollida d’una important quantitat de fem llançat a aquest enclavament natural, que en l’actualitat es troba ja lliure de depòsits.

Pin It on Pinterest