Select Page

Ahir al matí, Marc García, Comissari de la CHJ, supervisava l’actuació d’eliminació de canya comuna que està duent a terme la Confederació al Barranc dels Arcs, en col·laboració amb l’Ajuntament d’Altea, que serà l’encarregat de mantenir esta acció durant un període de dos anys. Transcorregut este període, es procedirà a la replantació de la zona amb espècies autòctones de ribera. Així ho ha explicat el responsable de la CHJ, que ha estat acompanyat durant la visita per l’alcalde Jaume Llinares i l’edil de Medi Ambient, Jose Orozco.

“Estem fent una actuació de restauració de vegetació de ribera, similar a la del passat any al Barranc de l’Olla, que consisteix primer a desbrossar la canya, que és una espècie invasora, després es barreja la canya amb el talús per donar-li la pendent adequada i es tapa amb unes lones, durant 18 mesos aproximadament, perquè tenen un efecte hivernacle, amb l’objectiu que s’esgote el rizoma. Posteriorment el que es farà serà anar plantant vegetació autòctona de ribera a aquelles zones on a poc a poc anem aixecant la lona”; detallava Marc García.

“El cost de l´actuació és de 110.000€ i atén a més d´1 quilòmetre i després l´Ajuntament fa un manteniment”, afegia el comissari de la CHJ.

A més de la visita al Barranc dels Arcs, el representant de la CHJ ha mantingut una reunió de treball amb les autoritats alteanes, de les quals ha ressaltat que “ens ha permès que valorem positivament un projecte que l’Ajuntament ha presentat davant la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la transició Ecològica, en què l’Ajuntament ha obtingut 810.000€ de fons europeus per a la realització d’una actuació a la desembocadura del riu Algar”.

Per part seua, l’edil de Medi Ambient, Jose Orozco subratllava la importància per a Altea que tenen les diferents actuacions que la CHJ realitza a Altea. “Estem d’enhorabona perquè si l’any passat la CHJ va actuar al Barranc de l’Olla, ara ho està fent als Arcs, una actuació molt necessària que millorarà la biodiversitat i disminuirà el risc d’inundacions en un barranc amb molts habitatges propers al seu llera”.

“L’extracció del rizoma de la canya i el cobriment durant dos estacions vegetatives aconsegueix que es reduïsca entre el 80 i el 90% de la canya. Posteriorment i després de controlar els rebrots replantarem amb vegetació de ribera, més adaptada i menys oclusiva, generant competència a la canya i donant més biodiversitat a la zona”; ha indicat el regidor.

Pel que fa a la jornada de treball, l’Alcalde s’ha mostrat satisfet “perquè hem pogut parlar de la subvenció que rebrem de fons europeus. Necessitem la col·laboració de la CHJ per posar en marxa un ambiciós projecte de regeneració de la desembocadura del nostre riu durant els propers 3 anys, i per altra banda, estem treballant en la millora d’altres vies i espais naturals del municipi”.

Pin It on Pinterest