Select Page

La Casa de Cultura va acollir este dimecres per la vesprada l’acte de presentació oficial de les 10 propostes finalistes de la segona campanya dels pressupostos participatius de l’Ajuntament d’Altea, ‘’Altea imagina, Altea participa’’. Estes 10 propostes es podran votar del 3 al 16 de desembre.

La regidora de Participació, Maria Laviós, va conduir l’acte en el que van intervenir les persones que van proposar els projectes, algunes presencialment, i altres a través d’escrits i un vídeo explicatius. L’acte també va comptar amb la presència de l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, de la resta de regidors de la corporació municipal, així com de veïns i veïnes d’Altea que van voler conèixer de primera mà les propostes finalistes.

Els projectes presentats són:

  • Camps de bàsquet a l’aire lliure
  • Mercat lliure de plàstics
  • Pistes de volei platja en Altea
  • Millora del Camí de l’Algar, davant del poliesportiu
  • Rehabilitació de l’escultura d’Arcadi Blasco
  • Parc d’entrenament Street Workout-Calinstenia
  • Punt de recàrrega públics per a cotxes elèctrics
  • Parc infantil de fusta per a totes les edats
  • Plantar arbres en la Plaça d’Europa
  • Creació d’una incubadora de start-ups

Es podrà votar telemàticament a través del web www.alteaparticipa.es o bé als llocs habilitats a l’efecte: Oficina d’Atenció al Ciutadà, Extensió Administrativa d’Atea la Vella, Centre Juvenil o Casa de Cultura. Podran votar aquelles persones empadronades a Altea que siguen majors de 16 anys i que figuren censats a data 30 d’agost d’enguany.

D’esta votació, la ciutadania tindrà l’oportunitat de decidir quines tres propostes es consideren millors per al poble d’Altea, amb una inversió màxima de 100.000 euros.

Com va explicar Laviós “en el nou format de pressupostos participatius, la primera fase del procés va ser la presentació de propostes per part de la ciutadania”. Concretament, han estat 48 les propostes presentades de les quals, una vegada fet una aproximació per part dels tècnics de l’Ajuntament, es va fer un primer filtre. Seguidament, el dia 15 de novembre es va celebrar la primera reunió del Consell de Participació Ciutadana en el que es va constituir i es van donar a conèixer les 48 propostes. Els projectes es van elegir a la segona reunió d’este consell el dia 21 de novembre.

Més informació: https://alteaparticipa.es/

Pin It on Pinterest