Select Page

La regidora de Comerç, Anna Alvado, ha presentat este matí la segona edició de la jornada gastronòmica ‘’Fruits de Tardor’’, que tindrà lloc del 19 d’octubre al 4 de novembre.

Com ha assenyalat Alvado, ‘’esta segona edició ve precedida per l’èxit de la de l’any passat, en la qual van participar 10 restaurants que van preparar unes 8.000 tapes. Una mitja de 800 tapes per establiment i alguns van superar les 1.000’’.

Enguany participen 14 establiments i per a la regidora esta activitat ‘’es confirma com una de les actuacions que volem consolidar des del Departament de Comerç de l’Ajuntament d’Altea’’. Anna Alvado ha destacat la importància del producte agrícola local i de temporada com a protagonista de les tapes que es degustaran a les jornades. ‘’El que va en la línia del posicionament turístic que estem treballant per a Altea i així diferenciar-nos d’altres jornades gastronòmiques que es fan als pobles del voltant. Li donem molta importància a l’alimentació sostenible i de qualitat i, en este cas, també, al turisme sostenible. Per este motiu els ingredients principals són típics de la nostra cuina com ara la carabassa, la magrana, el codony o el moniato’’.

Cada restaurant elaborarà dos tapes, una obligatòria que inclou la utilització d’un mínim de dos d’estos productes i una tapa lliure. El preu de la tapa serà de 3 euros amb cervesa o vi inclòs. Junt a cada tapa es podrà degustar un vi dels Cellers Torres, o, per 1 euros més, beure la cervesa artesana Rabosa, elaborada amb carabassa i espècies a la fàbrica d’Althaia Artesana ubicada a Altea.

Els restaurants participants són: La Soleada, Bon Vent, Gli&Bla, L’Ideal, Frontón Playa, Le Bistrot, La Buena Vida, Eucaplitus, Taberna del Xef, Bistro Shabby Chic, Obatalá Iré, Gastro Bar Odessa, L’Ombú i Brew Rock.

Mª José Tent, coordinadora de l’activitat, ha explicat els premis per als ‘’ruteros’’. ‘’Per a participar en el sorteig de premis caldrà sellar el llibret de les jornades editat a l’efecte i votar en un mínim de 7 establiments. Els premis seran: 3 xecs regal en compres d’establiments d’Altea valorat en 100 euros cadascun; un sopar per a dos persones al restaurant guanyador a la millor tapa obligatòria; un sopar per a dues persones al restaurant guanyador a la millor tapa lliure; 3 pack-regal per a dues persones cadascuna, amb tast-maridatge i obsequi de lot de cerveses Prèmium, en col·laboració amb Cerveses Artesanes Althaia i 10 estoigs de vi selecció Prèmium de Bodegues Torres.

Així mateix, també s’han establit premis per als restaurants participants, atenent a les tapes valorades pels ‘’ruteros’’. L’organització ha establert un premi de 200 euros a la millor tapa obligatòria i mitja pàgina a la revista GuiaT-Magazine i 200 euros a la millor tapa lliure i mitja pàgina a la revista GuiaT-Magazine.

Per part de Bodegas Torres, el seu representant, Carlos García, ha donat les gràcies a l’Ajuntament d’Altea i a la regidoria de Comerç ‘’pel valor que li atorguen a estes jornades i l’oportunitat que ens ofereixen per maridar les exquisides tapes amb els nostres vins. Donem el nostre suport a estes jornades perquè considerem que Altea és un referent gastronòmic a nivell provincial’’.

Finalment, la regidora ha animat a alteans, alteanes i visitants a degustar la gastronomia local i de temporada, i també ha agraït als 14 restaurants participants la seua implicació en esta activitat, així com el treball de la coordinadora, Mª José Tent i als patrocinadors de les jornades, Bodegas Torres i Cervezas Althaia Artesana.

Fruits de Tardor Fullet

Pin It on Pinterest