Select Page

La Regidoria de Benestar Social i l’Oficina de Projectes Europeus van donar a conèixer divendres passat el Servei de Voluntariat Europeu, d’Erasmus+, un projecte educatiu per a joves amb menys oportunitats.

Diego Martínez, regidor de Benestar Social, ha explicat que després de diversos seminaris i visites de planificació, es va oferir a Alberto Rivera, un jove alteà, la possibilitat d’ajudar com a voluntariat durant un any en un centre de majors o discapacitats a Alemanya. Gràcies al projecte, aquest jove d’Altea rebrà classes d’alemany amb l’objectiu d’aconseguir un B1, fent possible que el projecte s’amplie 3 anys més. La finalitat, com ha explicat l’edil, és permetre a Alberto rebre una formació especialitzada en infermeria, accedint a una professió remunerada i molt demandada en l’actualitat. Així mateix li ha transmès l’enhorabona a Alberto Rivera.

Ignacio González, president d’Amicitia -associació de voluntariat internacional amb la qual Altea manté un conveni de col·laboració-, ha recalcat que “s’està invertint a Altea”, doncs també s’han anat altres joves alteans com María José Ripoll, Elena Antón i Evaristo Valls. Com ha explicat, existeixen xicotets projectes de 15 dies per a començar, disponibles des de Serveis Socials de l’Ajuntament, animant a tots els joves que es troben en la mateixa situació a preguntar per ells, “no necessiteu més que la motivació”.

Alberto Rivera, el jove alteà de tan sol 21 anys, ha explicat que al principi no tenia gran cosa que fer i que se li ha presentat aquesta oportunitat “que potser em llaure un futur prometedor”. Ha mostrat el seu entusiasme per començar una nova vida a Alemanya, “caldrà esforçar-se i eixir endavant, perquè no serà fàcil”, i ha agraït l’ajuda rebuda per part de tots.

Per la seua banda, Paloma Verdú, des de l’Oficina de Projectes Europeus, ha explicat que el fet que Alberto es marxe a Alemanya a treballar és un plus, i li ha transmès que “tot el que puga necessitar, sap que compta amb un bon equip”. Verdú ha agraït el treball en equip, “açò ha sigut possible gràcies a un grup de persones que hem cregut, tant en el projecte com en Alberto”.

María Ángeles Zaragozí, des de la Regidoria de Benestar Social, ha destacat que juntament amb Diego Martínez i Paloma Verdú, van apostar ràpidament pel projecte, “crec que cal donar-li als joves totes les eines i recursos que tinguem en la nostra mà perquè puguen seguir avant”.

Diego Martínez, Ignacio González, Paloma Verdú, María Zaragozí i Alberto Rivera han coincidit a agrair el suport rebut i el que s’ha aconseguit amb el treball en equip, “doncs és una aventura complexa que anem a començar tots, i és el que ens ha d’omplir d’orgull”, ha afegit González.

 

Pin It on Pinterest