Select Page

Durant esta setmana, una delegació alteana composta per la tècnica de Projectes Europeus, Paloma Verdú i el Coordinador de Serveis Socials, Braulio Cencerrado participa a la inauguració del projecte Volunt-EU a Athienou, Xipre. Un projecte liderat per l’Ajuntament d’Altea en resposta a la crisi social provocada per la pandèmia del COVID-19.

La ciutat d’Athienou ha estat escollida com a referència en voluntariat juvenil en esta projecte, gràcies a les seues nombroses accions i al gran impacte d’este tipus de voluntariat a la societat. L´agenda d´estes jornades està marcada per sessions de coordinació per concretar les rutes del projecte Volunt-EU; visites a diferents projectes de la ciutat xipriota; debats sobre la COVID-19 i els seus efectes socials a Europa; com ha reaccionat el voluntariat per fer front als efectes i tallers intergeneracionals. Tot això en mans d’experts a la temàtica, personal tècnic, associacions, voluntaris i voluntaries.

“En esta primera trobada l’objectiu és organitzar allò que seran les properes accions del projecte, per la qual cosa les delegacions reunides en esta ocasió han sigut tècniques”; explica Maria A. Laviós regidora de Projectes Europeus, que assenyala que “cada reunió de treball tindrà lloc en un país diferent que haurà d’organitzar accions i projectes per estudiar-ne els resultats i aplicar-se a les diferents ciutats participants al projecte”.

Com recorda l´edil, “el passat mes de gener l´Ajuntament d´Altea coneixia l´aprovació del projecte Volunt-EU, Ciutats Voluntàries en resposta a la Crisi Social provocada per la Covid-19 per la Comissió Europea dins del programa CERV (Ciutadans, Igualtat , Drets i Valors). Este projecte està liderat per l’Ajuntament d’Altea, a través de la seua oficina de projectes Europeus, EuroAltea, i compta amb la participació d’organitzacions de països com Itàlia, Xipre Croàcia, els Països Baixos, Romania, Portugal i Grècia”. En el cas d’Altea, les organitzacions que treballaran al costat de l’Ajuntament en este projecte de voluntariat juvenil són Corazón Exprés, Creu Roja, De Amicitia, Caritas i Protecció Civil.

El projecte té com a objectiu la creació d’una xarxa de ciutats a nivell europeu per a l’intercanvi d’experiències i l’aprenentatge per a la promoció del voluntariat juvenil davant de crisis futures com la coneguda durant la pandèmia de la COVID-19.

“Per a l’Ajuntament d’Altea i la Regidoria de Projectes Europeus és molt important potenciar projectes que involucren la joventut i els facen prendre part de la comunitat i conscienciar-se del seu paper a Europa i a Altea. Aprofitant així l’impuls d’Europa a la celebració d’este any com l’any europeu de la joventut”. Conclou Maria A. Laviós, responsable municipal de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament d’Altea.

 

Pin It on Pinterest