Select Page

La remodelació i ampliació del Passeig del Mediterrani implica prendre diferents decisions que modificaran els hàbits de tots els alteans i alteanes i de les persones que ens visiten. Eixos canvis, lluny de ser negatius, s’han d’entendre com una oportunitat de mirar cap al futur, deslligant-nos de nusos i de prejudicis, per tindre un poble més amable, habitable i visitable.

Un dels canvis més significatius consisteix en transformar un aparcament en superfície de 170 places en primera línia de mar en un espai per a les persones, al mateix temps que aconseguim la continuïtat dels usos marítims amb la recuperació de la platja. Davant d’eixa transformació, es fa necessari, doncs, dotar, almenys, de les mateixes places d’aparcament en altres llocs, tal com estableix l’Estratègia per a la Regeneració de la Façana Marítima impulsada per este equip de govern.

Els últims mesos estem suportant, de la veu del candidat a l’alcaldia del PP, Jesús Ballester, intenses i insistents crítiques a l’equip de govern per eliminar l’aparcament del “Charco” i no proposar cap alternativa. Una vegada més, qui aspira a governar este Ajuntament, menteix. I ho fa tenint tota la informació al seu abast. Però, malauradament, ja sabem tots que l’estratègia del  PP és tergiversar la realitat, intentar confondre al poble, generar alarmes… tot i que saben que estan mentint. Però supose que pensaran allò de “difama, que alguna cosa queda”.

Les alteanes i alteans deuen conèixer la veritat al respecte d’este assumpte (la mateixa que amaguen des del PP, perquè ells tenen tota la informació). I el que és absolutament cert és que s’està treballant en la redacció d’un projecte d’aparcament subterrani que va des del Port fins el carrer Illeta, a l’alçada del quarter de la Guàrdia Civil. Ja es compta amb un estudi previ que avança una capacitat al voltant de les 240 places.

A eixe aparcament li hem de sumar que el nou Pla General contempla una parcel·la de sòl dotacional d’aparcament en la zona de Foieta, entre el Conservatori i l’Hort de la Campaneta. La gestió d’eixe sòl per dotar a Altea d’un nou aparcament ja està molt avançada i la seua capacitat serà d’unes 90 places. L’execució ens permetrà millores tan necessàries com l’eliminació de la torre de transformació del Conservatori o unir-lo amb l’aparcament de l’Estació.

En paral·lel, cal visibilitzar les places d’aparcament ja existents (Filharmònica, Pontet, CEAM, Plaça de la Pau, Sant Jeroni, Riu) de manera adequada per a les persones que ens visiten.

De fet, en els pròxims mesos es redactarà un projecte per millorar la connexió peatonal de l’aparcament del Riu Algar tant amb la zona de l’Institut com de la Plaça dels Furs. D’eixa manera donaríem ús a un aparcament amb una cabuda per a 350 vehicles totalment infrautilitzat ara.

Abans que acabe l’any, s’executarà també la connexió peatonal entre els carrers Filharmònica i Empedrat, la qual cosa millorarà molt la connexió d’este aparcament amb la primera línia. A tot això, hem de sumar l’estudi que caldrà fer de les possibilitat d’obtindre un aparcament soterrat en la zona de Filharmònica-Convent o en la Plaça dels Esports.

Com poden vore, este govern sí ha treballat alternatives per solucionar el problema de l’aparcament. Estan recollides en l’Estratègia i són de l’absolut coneixement de tots els grups polítics. No sabem si l’estratègia de la mentida i manipulació continuada pot ser bona per als interessos electorals del PP. Però del que sí estem segurs és que en cap cas és bona per al poble, que es mereix polítics amb honestedat i que treballen per una Altea millor i en positiu.

Imma Orozco

Regidora d’Urbanisme de l’Ajuntament d’Altea

Pin It on Pinterest