Select Page

El quadre de Navarro Ramón exposat al Pavelló de la República durant l’Exposició Internacional de París de 1937, al costat de les obres de Pablo R. Picasso “El Guernica” i “Els Segadors” de Joan Miró, està a Altea des d’ahir dimarts a la vesprada. L’obra, procedent del Museu Nacional d’Art de Catalunya, i propietat del Ministeri de Cultura i Esport, romandrà a Altea fins a la tardor i podrà ser visitada, junt a una exposició de l’artista, a Palau Altea a partir del proper dia 20 d’aquest mes de juliol.

L’obra, que tan sols ha estat mostrada en dues ocasions prèvies, en la citada Exposició Universal i al Museu Reina Sofia (Madrid) l’any 1987, arribava a Palau Altea envoltada de les mesures de seguretat aplicables al trasllat d’un quadre d’aquestes característiques. Al Centre d’Arts l’esperava l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares i l’edil de Patrimoni, Vicenta Pérez, que van ser partícips del procés d’obertura de la caixa en la qual arribava protegida, desembalatge i dipòsit en el lloc que serà exposada. Un procés que en tot moment va ser supervisat per Nuria Pedragosa, restauradora del MNAC.

Pel que fa al procés administratiu transcorregut fins que “Et venjarem” ha arribat a Altea, l’alcalde explicava que “ha estat un treball de temps amb moltes facilitats i cordialitat, amb predisposició dels organismes oficials des que vaig començar a preguntar si hi havia la possibilitat de tenir a Altea el ‘Et venjarem’ de Navarro Ramón. Primer va ser difícil perquè ja s’havia intentat en altres ocasions i ni tan sols s’havia pogut veure el quadre, però aquesta vegada vaig estar a Madrid amb el director general de Belles Arts, Luis Lafuente i va entendre la nostra proposta de posar en valor tota l’obra de Navarro Ramon i la importància d’aquest pintor per al nostre municipi, amb la rellevància internacional que té, i l’oportunitat d’exposar aquest quadre serviria per recuperar la presència d’Altea com a referent de l’art a l’Estat espanyol”.

Sobre els pròxims esdeveniments al voltant de la figura de Navarro Ramon, Jaume Llinares avançava: “el dia 20 tindrem una jornada il·lusionant i molt important per al nostre patrimoni i la nostra cultura, en la qual presentarem un llibre, mostrarem les litografies que la família ha donat per formar part del patrimoni alteà i també es podrà veure tota l’obra propietat del poble d’Altea, més algunes obres que ha prestat la família i quedarà un acte molt complet amb la presència de l’obra estrella com és el quadre ‘Et venjarem’, ja que és la primera vegada que al poble natal de Navarro Ramón es podrà veure aquesta importantíssima peça artística”.

L’exposició de Navarro Ramón a Palau Altea romandrà 4 mesos, segons la informació facilitada per l’alcalde, “ara es podrà veure durant els dies en què Palau Altea té programació i al finalitzar aquesta s’obrirà la sala durant dos dies a la setmana perquè la gent puga conèixer l’obra mitjançant visites guiades”.

“La nostra idea és continuar amb el préstec de l’obra, ja ho hem comunicat i ens agradaria que estigués present a la sala Navarro Ramón de la Fundació Frax i recuperar la sala Navarro a Altea i els espais expositius del nostre municipi”; concloïa Jaume Llinares, alcalde d’Altea.

Pin It on Pinterest