Select Page

De l’1 al 31 de juliol “inter-B” potenciarà l’art i el barri més antic d’Altea, Bellaguarda, a través d’intervencions artístiques a l’aire lliure, conferències, concurs de pintura ràpida, exposicions i tapes de colors creades per a l’ocasió, entre altres apostes. Així ho han donat a conèixer els regidors de Cultura i Comerç, Diego Zaragozí i Anna Alvado, respectivament; Ester Niñirola, de la Galeria Base; Pepa Mengual d’Espai Cretiu Trobarte i Fero Pesnicak de Blau Bellaguarda.

Com ha explicat el responsable municipal de Cultura, “aquest és un nou projecte ambiciós i il·lusionant, la idea va ser aportada per un grup de persones inquietes de nova residència al barri que han volgut centralitzar el projecte a Bellaguarda”.

Ester Niñirola, ha agraït a les regidories de Cultura, Comerç i Turisme el seu suport al projecte. Niñirola ha convidat els veïns de Bellaguarda, alteans i turistes a gaudir de les intervencions que tindran lloc per tot el barri de Bellaguarda; així com ha destacat que, “dels 21 artistes que hi intervenen, 4 són estudiants i molts altres ex estudiants de la facultat de Belles Arts”. “Les intervencions estaran fixes durant tot el mes i el diumenge dia 8 tindrà lloc el demandat concurs de pintura ràpida el lliurament de premis tindrà lloc a final del dia durant un concert a la Plaça de la Cantereria. Els tres primers premis estaran exposats a la Casa de Cultura i la resta romandran exposats a la Galeria Base durant l’estiu “; ha afegit Ester Niñirola.

Les conferències tindran lloc els dimecres a la Casa de Cultura a les 20:00h i aniran a càrrec de David Vila, Arianna De Nicola, Mercedes Álvarez Ceballos i Projecte biodivers Carrícola.

La iniciativa compta amb una festa d’inauguració que serà el diumenge dia 1 de juliol amb partida des de la Casa de Cultura a les 20:30h, recorregut i presentació de les diferents intervencions artístiques i “copeteo” en Blau Bellaguarda.

La cloenda tindrà lloc el diumenge 29 a les 20:30h a la Plaça de la Creu amb una sessió de Funky amb Juanher i degustació de tapes en Blau Bellaguarda i la Picaeta de Lola.

En nom dels restaurants participants, Blau Bellaguarda i la Picaeta de Lola, Fero Pesnicak ha explicat que “volem aportar un poc més a nivell visual i gastronòmic. Presentem tres tapes cadascun d’aquests dos restaurants, basades en colors i va a ser com una oferta gastronòmica en l’esdeveniment “. “Volem que el barri siga visible i que la gent vinga a veure-ho per conèixer-nos”; ha apuntat Pesnicak.

Pepa Mengual, coordinadora de l’espai creatiu Trobarte, ha ressaltat la importància de “trobar al carrer l’art contemporani” i s’ha marcat com a objectius de “inter B”, el revitalitzar la zona comercial de Bellaguarda i fusionar l’art amb la gent del poble i els visitants.

Del projecte, Mengual ha destacat la possibilitat de “visionar unes propostes que ofereix en concret el lloc i que permet fusionar l’art amb espais concrets públics i que tinga visibilitat”.

Finalment, l’edil de Comerç i Turisme, Anna Alvado ha recordat que “és una iniciativa de diverses empreses alteanes que aposten per posar l’art al carrer de manera participativa i oberta”. “És un projecte interessantíssim que va en la línia del que volem per a Altea i més tractant-se del barri de Bellaguarda que tants racons bonics té per lluir”; ha afegit Alvado, qui ha qualificat l’esdeveniment de “encantador, interessant i atractiu esdeveniment artístic al juliol a Altea.

Tant des de l’organització de “inter Bellaguarda” com des del consistori s’ha convidat a la població d’Altea, a residents a la comarca i visitants a gaudir de la iniciativa.

Programa activitats Altea Inter-B

Pin It on Pinterest