Select Page

24 alumnes i 2 professores del centre de secundària alteà debatran sobre democràcia i medi ambient, el proper dijous 4 de maig al Parlament Europeu.

L’IES Bellaguarda d’Altea segueix sumant experiències a les institucions que conformen la Unió Europea. Fa unes setmanes el centre educatiu alteà va portar una representació d’alumnes a Brussel·les, dins del projecte d’Escoles Ambaixadores, en què els estudiants van visitar les instal·lacions del Parlament Europeu a la capital belga. En esta ocasió visitaran Estrasburg el proper 4 de maig, on tindran una jornada molt participativa a l’hemicicle europeu, ocupant els seients dels eurodiputats, debatent, prenent postures, presentant esmenes, votant, i finalment aprovant resolucions sobre qüestions europees reals.

L’activitat es desenvolupa dins del projecte Euroscola, que reuneix estudiants entre setze i divuit anys, i que procedeixen d’algun dels vint-i-set estats membres de la Unió.

Seran gairebé un miler d’alumnes que hi participaran de manera presencial o en línia de la sessió parlamentària. L’institut alteà ja va participar amb anterioritat de l’esdeveniment a distància, i així preparar-se millor per a la sessió presencial del proper 4 de maig.

Lund (Suècia), Ljubljana (Eslovènia), Pruske (Eslovàquia), Bucarest (Romania), Lódz (Polònia), Tallin (Estònia), Geel (Bèlgica), Steys (Àustria) o Praga (República Txeca), són algunes de les ciutats o localitats de procedència dels centres educatius europeus que compartiran espai al parlament d’Estrasburg amb els alumnes de l’IES Bellaguarda, que representaran Espanya en esta trobada de primers de maig.

Pel que fa a la intensa agenda de la jornada parlamentària, els alumnes veuran un vídeo missatge de benvinguda de la presidenta del parlament Europeu, Roberta Metsola. Faran preguntes a què contestarà en viu la vicepresidenta del parlament, Giuseppina Picierno, i interpel·laran directament Delphine Colard, responsable del programa de comunicació del Parlament Europeu. Ja a la vesprada els alumnes es repartiran en grups de treball per tractar de trobar solucions a la recerca de la contaminació zero dins de la UE.

 

Pin It on Pinterest