Select Page

Les regidories d’Agricultura i Comerç assumiran el cost de dos mitges beques, una per a menors de 35 anys i una altra per a majors d’aquesta edat, en el Màster en Arrossos i Alta Cuina Mediterrània que impartirà durant el proper curs la Universitat d’Alacant. Un curs formatiu que comptarà amb un professorat d’altíssim nivell i que està destinat principalment a persones dedicades al sector de l’hostaleria. Així ho han donat a conèixer les edils Beatriu Nomdedéu i Anna Alvado, responsables municipals de les esmentades àrees i la coordinadora del màster, la nutricionista, dietista i professora de la UA, Ana Zaragoza.

Des Agricultura tenim com a objectiu el foment dels productes de la nostra terra, de la nostra agricultura, dels productes de proximitat i llavors pensem que la col·laboració econòmica en el màster pot beneficiar la recuperació d’aquesta agricultura tradicional”. Ha comentat Beatriu Nomdedéu, que ha afegit, “és fonamental tenir professionals que tinguen com a pilar fonamental en el seu dia a dia l’ús dels productes de la nostra terra per cuinar”.

Per Nomdedeu el màster aglutina “una formació fonamental per a les persones que volen continuar formant-se en la cuina mediterrània. “Per a nosaltres agricultura i cuina van de la mà, que són una característica definitòria de la nostra societat i per tant en aquest sentit apostem per fomentar l’aquest màster”.

“Hi haurà dues persones que des de l’Ajuntament d’Altea tindran pagada la meitat del cost d’aquest màster”; ha matisat Nomdedeu. L’edil ha explicat que “les persones que estiguen interessades a obtenir aquesta beca per a la formació ja poden presentar la sol·licitud a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament d’Altea i el terme de presentació és fins al 23 de juny”.

Entre els requisits que han de complir els sol·licitants de la beca es troben el estar empadronat a Altea des de fa un any com a mínim; estar treballant en l’àmbit de la restauració. A això Nomdedéu ha afegit que “les beques estan diferenciades. Una per a personal júnior i una altra per a personal sènior que han de tenir aquestes últimes més de 35 anys i un mínim de 5 anys d’experiència en l’àmbit de la restauració o gastronomia. Pel que fa a la beca per a les persones júnior, aquesta es destinarà a persones que no superen 2,5 vegades l’IPREM “.

Per la seua banda, l’edil de Comerç i Turisme ha manifestat satisfacció per la iniciativa i ha apuntat que “des de l’inici de legislatura hem apostat per la gastronomia i comptar amb un projecte tan ambiciós com aquest i que va com anell al dit a Altea, no podíem deixar de donar suport i apostar pel mateix “.

“D’una banda, des Comerç pensem que és una magnífica oportunitat que es dóna als professionals del sector perquè es formin en la matèria i també perquè va en la línia de l’excel·lència que busquem des del departament de Turisme per diferenciar a Altea del resta de municipis turístics que ens envolten”. Ha declarat Anna Alvado, qui ha animat a la participació i ha apuntat que demà dimecres 13 de juny a les 11:30h es produirà una reunió específica destinada als professionals de l’hostaleria, a qui se’ls informarà sobre els detalls del màster.

Finalment, Ana Zaragoza, professora a la UA, ha agraït la participació de l’Ajuntament d’Altea en el projecte i ha apuntat que “es tracta d’una aposta rectoral que té per objecte fomentar la nostra gastronomia, els nostres productes i el nostre potencial i el tema dels arrossos és un tema central perquè en cap costat d’Espanya es fan els arrossos com aquí. Hem considerat important donar formació sobre els arrossos, anant més enllà dels processos fisicoquímics, processos de cocció entre d’altres aspectes com la història i la salut. Tot això ha donat com a resultat el Màster d’Arrossos i Alta Cuina Mediterrània “.

Zaragoza ha avançat els noms dels grans xefs de la cuina, tots ells amb Estrelles Michelin que posaran els seus coneixements i local de restauració al servei d’aquesta gran iniciativa formativa. Noms com Quique Dacosta, Alberto Ferruz, Kiko Moya, Susi Díaz, Nazario Cano, Mª José San Roman i Rafa Soler.

El període lectiu serà d’octubre a abril; el nombre de places del màster és de 20 i les classes s’impartiran a la Universitat d’Alacant i en Dénia.

BASES DE LA CONVOCATÒRIA DE 2 MITGES BEQUES PER A la REALITZACIÓ DEL MASTER EN ARROSSOS I ALTA CUINA DEL MEDITERRÀNIA APLICADA DE LA UNIVERSITAT D’ALACANT.

Pin It on Pinterest