Select Page

Davant la necessitat d’explicar  canvis a la normativa, la situació actual de la Xylella i les indemnitzacions a les persones afectades, es convoca una nova reunió dimecres que ve 31 a les 20:00h al Centre Cultural d’Altea la Vella

El passat mes de juny es va anunciar la primera detecció del bacteri Xylella fastidiosa en la península i per aquest motiu a Altea es van començar a convocar reunions informatives.

Des d’aqueix moment s’han detectat 5 focus més del bacteri xulella fastidiosa, s’han iniciat els protocols legals i s’ha contemplat un canvi de normativa per part de la Comissió Europea. Davant la necessitat d’explicar aquests canvis, la situació actual de la Xylella i les indemnitzacions a les persones afectades, es convoca una nova reunió dimecres que ve 31 a les 20:00h en el centre cultural d’Altea la Vella.

A Altea s’han realitzat jornades el 18 de juliol de 2017, el 27 de desembre de 2017, després que es declararen diversos focus en el municipi, i el pròxim 31 de gener. Durant l’última reunió celebrada el passat 27 de desembre, es va posar de manifest l’obligació d’adoptar les mesures necessàries per a impedir la propagació del bacteri. Majoritàriament els casos detectats es troben en parcel·les d’ametlers abandonades.

L’objectiu de la regidoria d’agricultura i medi ambient és estar al costat dels agricultors i les agricultores, oferir-los tota la informació i el suport necessari, intentant minimitzar els danys del bacteri en les produccions d’ametlers i el seu possible contagi a altres espècies.

Pin It on Pinterest