Select Page

La Resolució emesa per la Direcció General de Prevenció d’Incendis Forestals el passat 5 de juny, que deixa en suspens totes les accions recollides en els plans locals de crema o autoritzacions nominatives, ha obligat a obrir un nou període local de cremes prohibint a hores d’ara la realització de les mateixes en els terrenys forestals, en els limítrofs o amb una proximitat menor a 500 metres d’aquells, la crema de marges de cultiu o restes agrícoles i forestals, així com la crema de canyars, canyissars o matolls fins que s’emeta una nova resolució des de la conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural que dispose el contrari. Així ho ha donat a conèixer la regidoria de Medi Ambient, regida per Beatriu Nomdedeu.

Com ha explicat l’edil responsable d’àrea, “a causa de l’absència acumulada de precipitacions durant l’últim trimestre del 2017, acompanyada de temperatures excepcionalment altes i l’entrada successiva de vents terrals que generen una elevada disponibilitat per cremar de la vegetació, i atès que no es preveuen canvis en els pròxims dies, la Conselleria ha considerat convenient iniciar un nou període de restricció de cremes que deixa en suspens les activitats de crema autoritzades en els municipis “.

Pin It on Pinterest