Select Page

L’Alcalde d’Altea, la Cap del Servei Provincial de Costes i el Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana giren visita a les obres

Aquest matí, Jaume Llinares, Alcalde d’Altea; Rosa de los Ríos, Cap Provincial de Costes i Juan Carlos Moragues, Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, han visitat la platja de Cap Negret per veure de primera mà les obres de rehabilitació i millora que el Ministeri de Costes està duent a terme en aquesta zona, a propòsit del temporal que va tenir lloc fa un any i que va deixar en un pèssim estat l’esmentada platja.

Com ha explicat la responsable de Costes a la província d’Alacant, Rosa de los Rios, “s’ha reconstruït l’escala d’accés a la cala, s’ha restituït el farciment, s’ha restaurat el front per poder transitar a través de la construcció d’una senda en terrenys particulars i s’ha col·locat l’escullera que serveix de protecció; a més d’haver aportat cant rodat “. Una actuació que va tenir un cost de 225.000 € i va ser executada abans de la Setmana Santa passada i que ara s’està veient millorada amb una altra inversió de 50.000 € amb la consolidació de la senda, la col·locació d’un tanca de fusta i la plantació d’elements vegetals .

Per la seua banda, l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha destacat la “bona connexió que hi ha entre el Ministeri de Costes i l’Ajuntament d’Altea perquè estem veient com s’atenen les peticions que des del Consistori s’estan fent per millorar les nostres platges” .

“El temporal de gener va afectar a tota la nostra costa. S’han millorat totes les infraestructures danyades. Al gener ja es van fer obres d’urgència en aquesta mateixa zona i això ens han permès utilitzar la platja amb normalitat. Ara el que s’estan fent són unes obres de millora. Una cosa que és d’agrair perquè no és fàcil aconseguir que després d’unes obres d’emergència se segueixin fent millores i en aquest cas així està sent “; ha explicat el primer edil alteà.

Jaume Llinares ha reconegut la millora que està gaudint la zona i ha apuntat que a més, comptarà amb una il·luminació respectuosa amb l’entorn i l’aspecte de la platja de cara a l’estiu que ve serà de molt bones condicions.

Novament l’Alcalde ha agraït “la complicitat del Ministeri a l’hora d’escometre obres de reparació i millora de les platges”; així com ha recordat l’ambiciós projecte que es troba en marxa de recuperació de tot l’entorn urbà marítim, conegut com segona fase de regeneració del Front Litoral. “Segons l’acord a què hem arribat Ministeri i Ajuntament, el Ministeri emprendrà les obres a la platja i l’Ajuntament les obres al Passeig”; ha puntualitzat Jaume Llinares.

Finalment, el Delegat del Govern, Juan Carlos Moragues ha manifestat que,  “hui visite una obra que va començar el passat 11 de desembre i la previsió és que finalitze a finals de gener. Amb l’obra millora la senda, els accessos i la platja de Cap Negret i això s’uneix a les obres que es porten fent a Altea en els dos últims anys “; ha comentat el Delegat del Govern, que ha recordat que entre 2016 i 2017 la inversió del Ministeri d’Agricultura, Alimentació, Pesca i Medi Ambient a Altea ha estat de 5 milions d’euros “.

Moragues ha conclòs que “durant el 2017 la inversió del Ministeri a la Costa d’Alacant va ser de 5,6 milions d’euros, de manera que Altea es va dur gran part d’aquest pressupost” y ha especificat que en les primeres inversions del 2018 s’està fent una inversió en la Província de 800.000 € i és en aquesta partida on s’emmarca l’actuació de millora a la platja de Cap Negret que hui ha visitat el Delegat del Govern a la Comunitat Valenciana.

Pin It on Pinterest