Select Page

Jaume Llinares proposa a Altea com a seu d’uns possibles estudis superiors de nàutica

A primera hora del matí, el Secretari Autonòmic d’Ocupació de la Generalitat Valenciana, Enric Nomdedéu i l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, han inaugurat la segona de les Jornades d’Ocupació Blava i Formació Marítima, organitzades pel SERVEF i Marina Mediterrània en col·laboració amb els ajuntaments de Santa Pola, on ahir va tenir lloc la primera de les jornades i Altea. A la inauguració han estat presents també el regidor alteà d’Ocupació, Diego Zaragozí i les regidores de Turisme, Anna Alvado i de Pesca, Bea Nomdedéu.

En nom de la Conselleria d’Economia Sostenible i del Servei Valencià d’Ocupació, el Secretari Autonòmic ha agraït la participació dels intervinents en aquestes jornades i també ha donat les gràcies a l’Ajuntament d’Altea i l’alcalde per la col·laboració. Nomdedéu ha recordat que es tracta de la segona de les jornades d’aquesta iniciativa que té per objecte “anar detectant nous jaciments d’ocupació i fer una lectura de tot el que és l’economia blava com un sector industrial i com un jaciment d’ocupació possible que hem d’explorar per veure també com podem implementar formacions específiques per a cada un dels perfils que entenem són molt diversos en aquest àmbit “.

Per la seua banda, l’alcalde d’Altea, ha comentat que “des que se’ns van explicar les idees que es tenien per iniciar un seguit de propostes i reactivar tot el sector nàutic, marítim, turístic, lúdic, sobretot la part que contempla l’àmbit de la nàutica vam estar al costat de la iniciativa perquè creiem que és molt bona “.

“La nàutica és un món en què Altea té moltes coses a dir. Estem en una badia amb un potencial molt gran, però poc ordenat. No hi ha un nucli que faça que el sector estiga entrellaçat i es mostre el seu potencial “, ha declarat Jaume Llinares; qui ha apuntat que “es parlarà del potencial del sector en tots els àmbits i fins i tot es faran propostes de formació professional i acadèmica, fins i tot que hi haja estudis superiors en nàutica i Altea podria ser també un punt de llançament d’aquesta proposta perquè tenim acords amb les dos universitats de la província d’Alacant, la Universitat Miguel Hernández d’Elx i la Universitat d’Alacant, a més que tenim una seu universitària, la Facultat de Belles Arts, i en aquest àmbit Altea pot oferir les seves instal·lacions i un esforç institucional perquè aquests estudis puguen ser una realitat “.

Finalment, l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares ha desitjat èxit a la jornada de debat i propostes del dia; “Espere que siga una jornada productiva, positiva i en la qual es treguen conclusions que després es puguen aplicar al sector. Crec que les propostes han de sorgir del propi sector i l’Ajuntament sempre les donarà suport, dins les seues possibilitats “.

Pin It on Pinterest