Select Page

Jaume Llinares i Francisco José Candela es reuneixen a Altea per tractar diferents aspectes dels projectes de la potabilitzadora; la conducció d’aigua potable i la protecció de la Cala del Soio.

 Divendres passat a última hora del matí, el Secretari Autonòmic d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Francisco José Candela i l’Alcalde d’Altea, Jaume Llinares, mantenien una reunió per abordar diferents projectes que afecten les infraestructures del municipi i que una vegada executats milloraran la qualitat de vida dels ciutadans. Projectes com la potabilitzadora, la conducció de l’aigua del dipòsit del Montagud al dipòsit de les Rotes i la protecció de la Cala del Soio.

Pel que fa al projecte de la potabilitzadora, l’alcalde recordava els problemes que es donen de terbolesa de l’aigua cada vegada que plou intensament i apel·lava a la necessitat de solucionar com més prompte millor este inconvenient.

Pel que fa al projecte de conducció d’aigua potable des del dipòsit del Montagud fins al de les Rotes, Llinares explicava que “és una conducció que té molts anys i que cal substituir íntegrament; a més que hi ha la dificultat afegida que ha de travessar l’AP7 i arribar per la carretera comarcal”. “Problemes que s’han solucionat amb la documentació que fins ara s’ha realitzat”; matisava l’alcalde.

I finalment, Jaume Llinares parlava de la protecció de la Cala del Soio, indicant que, “busquem la seua protecció definitiva i la reversió de la concessió perquè siga de domini públic, passe a mans de l’Ajuntament i convertir l’espai natural en un lloc de difusió, educatiu, patrimonial i turístic, deixant de ser un port esportiu”.

En paraules de l’alcalde, “el secretari autonòmic ens ha atès en totes estes qüestions i parlar cara a cara amb les persones que han d’atendre i revisar els teus projectes facilita molt el contacte. Ens ha proposat una jornada de treball a València amb els tècnics de cadascun d’estos projectes per resoldre les esmenes que tenim pendents. La voluntat de la Secretaria General i l’Ajuntament d’Altea és acabar com més aviat els tres projectes, sobretot la part tècnica dels dos projectes d’infraestructures per passar a la part de licitació i buscar el finançament que els faça possibles”.

Per part seua, el Secretari Autonòmic, que va ser convidat a signar al Llibre d’Honor de l’Ajuntament, agraïa a l’Alcalde la recepció i donava suport a les seues paraules sobre els dos projectes pendents vinculats a la Direcció General de l’Aigua, la potabilitzadora i la nova conducció; alhora que augurava una ràpida solució definitiva a l’enfocament tècnic. “La idea està plasmada amb una estancació per diferents criteris. Hem trobat el camí i crec que les properes setmanes tindrem una solució clara i sobretot hi ha un factor que és fonamental donar a conèixer, producte del procés inflacionari que obliga a actualitzar els preus i pressupostos estimats, 2.900.000€ el projecte de conducció i 1.085.000€ les potabilitzadors, xifres que queden ja lluny de la realitat i que necessàriament s’han d’actualitzar amb el problema afegit de la cerca de finançament. Però el primer que hem de fer és aclarir les incògnites tècniques i crec que en dos o tres setmanes es podran aclarir i a partir d’ací buscar el sistema per treure la licitació tan ràpidament com siga possible i que estos projectes siguen una realitat”, declarava Francisco José Candela, que afegia que “des de la Secretaria Autonòmica recolzarem en tot el possible en este nou full de ruta que es marca a partir de hui”.

Pel que fa al monument natural de la Cala del Soio, “manca que es donen les garanties jurídiques que no puguen donar a males interpretacions; és a dir que el procés que s’està donant ara és la limitació de l’ús de l’espai per a la seua preservació natural i això cal fer-ho amb tota la seguretat jurídica i ara s’han de determinar les normes d’ús que han de ser aprovades per la Direcció General de Medi Ambient després d’una proposta de l’Ajuntament que permetrà iniciar la tramitació administrativa amb la garantia jurídica més gran que es pot donar”. Concloïa Candela.

En el transcurs de la reunió també hi van ser presents els regidors d’Infraestructures, Diego Zaragozí i Medi Ambient, Jose Orozco, a més del Portaveu del grup municipal socialista, Miguel de la Hoz.

Pin It on Pinterest