Select Page

El proper dissabte 14 octubre tindrà lloc una visita guiada al Parc Natural de la Font Roja per a conèixer de forma pràctica les plantes medicinals, comestibles i màgiques de l’entorn. Al llarg de la visita es parlarà de les diferents propietats i usos que se’ls atribueixen a les espècies vegetals que creixen a les nostres serres, especialment de bolets.

La sortida des d’Altea serà a les 7:30h des del pàrquing del Mercat. Es posa a disposició dels interessats un autobús, amb places limitades, que caldrà reservar telefonant al 965.841.334. Si volgueren anar en cotxe particular, el punt de trobada a Alcoi serà al poliesportiu de la ciutat a les 9: 00h.

La volta al poble està programada al voltant de les 13: 30h. Les principals recomanacions són: portar roba còmoda, aigua i l’esmorzar. En la visita guiada es coneixeran de primera mà les plantes comestibles, medicinals i màgiques

El professor que guiarà l’expedició serà Antoni Belda Antolí. Llicenciat en Biologia amb l’especialitat de Biologia Ambiental per la Universitat d’Alacant (1999-2003) Tesi doctoral en el programa de la UA: “Conservació i restauració d’ecosistemes i de la diversitat biològica”, coautor dels llibres: “Plantes medicinals de la Serra de Mariola “i” Natura i salut “. I autor del llibre “Bolets del País Valencià”

Les plantes han estat utilitzades per l’ésser humà des de fa molt de temps per diversos usos. Així, a les nostres terres tenim un elevat coneixement sobre això, gràcies al llegat que ens han deixat a la gent gran, però ara és el moment de conservar i posar en valor aquesta valuosa informació.

Pin It on Pinterest