Select Page

L’acte d’entrega va tenir lloc al CN Altea amb motiu de la celebració de l’obtenció durant 30 anys consecutius d’este guardó. A més, Altea obté la Bandera Blava per a les platges de La Roda i Cap Blanc i es treballa per aconseguir, a curt termini, este reconeixement per a la nova platja de l’Espigó

 

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, juntament amb la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenrotllament Rural, Elena Cebrián; el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro; el president del Club Nàutic Altea, José Román Zurutuza i la vicepresidenta de l’ADEAC, Virginia Yuste, van presidir ahir l’acte d’entrega de les Banderes Blaves de la Comunitat Valenciana que va tenir lloc al Club Nàutic d’Altea davant la presència de nombrosos alcaldes i regidors de la Comunitat Valenciana.

L’acte d’entrega va ser al CN Altea amb motiu de la celebració de l’obtenció durant 30 anys consecutius d’este guardó. Altea ha aconseguit, a més, el distintiu de la Bandera Blava per a les platges de La Roda i Cap Blanc que va recollir el regidor de Platges, Roque Ferrer.

L’alcalde d’Altea manifestava la seua satisfacció perquè Altea fora l’amfitriona d’este esdeveniment i destacava ‘’la trajectòria exemplar i pionera del CN en la cura del medi ambient que li ha valgut obtenir este reconeixement durant 30 anys consequtius”.

Així mateix, Jaume Llinares, també va destacar el suport de l’Ajuntament d’Altea al CN en la renovació de la seua consessió. En este sentit expresava: ”estem en permanent contacte, tant amb el CN com amb Conselleria, por portar avant les negociacions pertinents. En els 2 últims anys s’ha avançat molt perquè estes renovacions siguen reals en un termini de temps assumible. I tenim la confiança que tots els agents implicats arribaran a acords perquè la renovació d’esta consessió siga exitosa”.

Durant la seua intervenció, Jaume Llinares afirmava ‘’sentir-se molt orgullós pels reconeixements a les platges d’Altea’’, i expressava el seu desig ‘’de poder aconseguir a curt termini una Bandera Blava per a la nostra nova platja de l’Espigó”. ‘’Per això, afirmava Llinares, apostem per portar a terme polítiques basades en la defensa de l’entorn natural’’.

La consellera destacava la col·laboració entre institucions perquè la Comunitat Valenciana siga un any més la primera autonomia en nombre de banderes blaves, distintiu que reconeix la qualitat de les aigües i servicis i gestió sostenible de platges i ports esportius. Cebrián assenyalava, “este treball i este esforç s’ha de continuar realitzant per a continuar sent un referent de bona gestió, qualitat i excel·lència de les nostres platges i ports esportius”.

Per la seua banda, el president del CN va aprofitar per reivindicar la tasca dels clubs nàutics valencians i, concretament, el CN Altea. Així com demandar la renovació de les consessions que els permeta seguir gestionant les seues instal·lacions socials, mediambientals i esportives. Seguidament, Cebrián va assegurar que des del Consell s’està treballant per donar-li solució a esta situació.

L’acte d’entrega va comptar amb la presència dels representants municipals de les localitats que han obtingut 144 d’estos distintius (129 platges i 15 ports esportius) que concedix la Fundació d’Educació Ambiental (FEE), a Espanya a través d’ADEAC (Associació per a l’Educació Ambiental i del Consumidor) per a identificar les platges i ports esportius amb una alta qualitat ambiental i uns bons servicis i seguretat per als usuaris.

La Comunitat Valenciana ha obtingut en 2017 un total de 144 banderes blaves -quatre més que en 2016- atorgades per la Fundació d’Educació Ambiental  (FEE), el que la convertix en la comunitat autònoma espanyola amb nombre més gran de platges guardonades. Estes dades suposen que una de cada cinc banderes blaves, atorgades a les platges i ports esportius espanyols, ondeja a la Comunitat Valenciana.

Han rebut esta distinció 129 platges i 15 ports esportius a la Comunitat Valenciana. Per províncies, la d’Alacant amb 78 banderes blaves (64 en platges i 14 en ports esportius) es convertix a la província espanyola més guardonada, Castelló ha obtingut un total de 35 banderes blaves (34 en platges i una en ports esportius) i València hi ha ha sigut guardonada amb 34 banderes blaves en platges.

En este enllaç es troba la relació de platges i ports esportius amb bandera blava:

http://www.agroambient.gva.es/va/web/agua/playas-y-puertos-deportivos-galardonados

 

 

Pin It on Pinterest