Select Page

Passades les 12 del mig dia de hui, els jardins de Villa Gadea han esdevingut l’escenari de l’acte de lliurament de Banderes Blaves atorgades per L’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor, ADEAC, que des de 1984 porta educant per a la sostenibilitat. Entre les 153 banderes que onejaran este any a la Comunitat Valenciana es troben les 5 aconseguides per Altea, tres de platges i 2 de ports.

Les platges alteanes de Cap Blanc, La Roda i L’Espigó i els ports CN Altea i Marina Greenwich, han recollit les seues respectives Banderes Blaves amb què ADEAC reconeix la seua qualitat i bona gestió mediambiental. Els responsables dels ports i l’edil de Turisme, Xelo González han rebut els distintius.

L´acte de lliurament ha comptat amb les intervencions del primer tinent d´alcalde d´Altea i responsable de Platges, Diego Zaragozí; el president d’ADEAC, José Palacios i la consellera de Medi Ambient, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Isaura Navarro. A més, hi han estat presents l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; Virginia Yuste, vicepresidenta d’ADEAC; Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme; Francisco Candela, secretari autonòmic d’Emergència Climàtica; Rosa de los Ríos, responsable de Costes a la província d’Alacant i Herick Campos, director general de Turisme; entre els molts representants de municipis de la Comunitat Valenciana. La comunitat autònoma que té més platges reconegudes.

El lliurament de banderes s’ha dut a terme per províncies, i la província d’Alacant és la més guardonada d’Espanya, amb l’11,65% del total, 85 banderes, 69 per a platges i 16 per a ports.

Un 21% de totes les Banderes Blaves que onejaran este any a Espanya, ho faran a la Comunitat Valenciana, sent la comunitat més guardonada del territori nacional.

Espanya és líder en Banderes Blaves per a platges -627-, seguit de Grècia i Turquia. El 15% de les platges amb Bandera Blava del món són a Espanya. I és el tercer país amb Banderas Blaves per a ports esportius -97-, darrere d’Holanda i França. Dades ofertes pel president d’ADEAC, José Palacios, que ha advocat per defensar la qualitat dels serveis que són jutjats abans de concedir els guardons; així com la independència de l’entitat que els atorga.

Com ha assenyalat Palacios, este any és la primera vegada que s’ha concedit una bandera blava en una zona de bany continental; la de Platja-Monte a Navarrés. A més, la Comunitat Valenciana té un total de 25 Centres Blaus i este any s’han concedit 4 “Mencions Especials” a municipis de la Comunitat Valenciana.

En nom d’Altea, Diego Zaragozí ha agraït la presència d’autoritats i participants a l’acte de lliurament de Banderes Blaves de la CV; els ha donat la benvinguda al nostre poble i felicitat per les Banderes Blaves obtingudes pels diferents municipis. Així mateix, ha fet una menció especial a tècnics i personal municipal que fan possible que les banderes obtingudes per Altea siguen una realitat.

Diego Zaragozí s’ha compromès a continuar treballant per millorar les platges alteanes i optar a un nombre més gran de guardons, que en el cas de la Platja de l’Olla este any no ho ha obtingut per motius aliens a la seua qualitat i serveis, sinó per una qüestió administrativa.

Finalment, la consellera Isaura Navarro, ha destacat “la capacitat de la costa valenciana per consolidar la qualitat de les platges i el seu estat mediambiental amb 153 banderes blaves”; ha felicitat els guardonats i ha indicat que “la Comunitat Valenciana segueix liderant els resultats d´esta campanya anual Bandera Blava i això fa que seguim, per tant, sent referents de qualitat i bona gestió al litoral”.

“Vos animem a continuar treballant en l’excel·lència del nostre ecosistema litoral, on les nostres platges i ports assoleixen un valor molt important. Per això compteu amb tota la nostra col·laboració”; ha declarat la consellera de Medi Ambient, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.

Pin It on Pinterest