Select Page

La Regidoria de Participació Ciutadana que encapçala Beatriz González ha presentat els actes organitzats per commemorar el Dia d’Europa que es celebrarà el pròxim 9 de maig.

El dimarts, 9 de maig, a les 12 hores, el Centre Cultural d’Altea la Vella acollirà la xarrada informativa ‘’Viure a Altea com a ciutadà europeu’’ que serà impartida en anglès. A més, es presentarà l’Oficina de Projectes Europeus, recentment creada i que enguany també s’ha implicat en l’organització d’este acte. Beatriz González ha informat que és un acte dirigit a tota la ciutadania, ‘’amb l’objectiu de seguir treballant en pro de la integració dels ciutadans europeus que viuen a Altea, així com per apropar Europa a la ciutadania i commemorar el dia en el qual els estats es van integrar’’. Al finalitzar estes activitats s’oferirà un vi d’honor per a tots els assistents.

El Dia d’Europa és una celebració que té lloc cada 9 de maig a la Unió Europea, per celebrar la pau i la unitat del continent. La data és l’aniversari de la històrica Declaració Schuman, en la qual el ministre francès d’exteriors, Robert Schuman, va donar el primer pas per a la integració dels estats europeus, on va exposar la seua idea d’una nova forma de cooperació política que fera impensable un conflicte bèl·lic entre les nacions europees. Aquesta idea era la d’una institució europea que mancomunara i gestionara la producció de carbó i acer. Just un any després es va signar el tractat pel qual es creava aquesta institució. La proposta de Schuman es considera el començament del que hui és la Unió Europea.

Pin It on Pinterest