Select Page

El Punt GVA Next s’estrena oferint informació sobre la convocatòria d’ajudes a l’adquisició de vehicles elèctrics i instal·lació dels punts de recàrrega.

Des de hui mateix la regidoria de Projectes Europeus compta amb un nou servei amb la posada en marxa del punt GVA Next. Una assistència destinada a captar, gestionar i assessorar sobre fons europeus a l’ajuntament d’Altea. Així ho han donat a conèixer l´edil d´àrea, Maria A. Laviós i el tècnic responsable del Punt GVANEXT, Roque Ferrer.

Com ha recordat Laviós, “l’ajuntament d’Altea compta des de l’abril del 2017 amb una Oficina de Projectes Europeus amb llarg recorregut, dins del marc financer pluri anual, amb una multitud de projectes en marxa com els Erasmus+, les mobilitats, l’Eurodisea, URBACT, CERV, entre d’altres, sent esta un referent i ara, si és possible, més amb la captació del finançament Next Generation, que hem dut a terme juntament amb les diferents regidories”.

“El que presentem hui és el Punt GVANEXT, un projecte que ha tret la Conselleria per ajudar els municipis a la captació de finançament de fons europeus”, ha assenyalat la responsable municipal de Projectes Europeus; qui ha matisat que, “com nosaltres ja tenim Oficina de Projectes Europeus, el nou tècnic se suma a la tasca de l’Oficina, com a tècnic de Gestió de Captació de Fons Europeus amb l’objectiu sobretot d’ajudar i assessorar PIMES i empreses donat que hi ha molts fons per a este destí”.

Per la seua banda, Roque Ferrer, ha explicat que “com a personal tècnic complementarem el treball de l´Oficina de Projectes Europeus, tractant d´impulsar projectes que siguen susceptibles de ser finançats per fons europeus en 4 eixos com són la transició ecològica, la transició digital, la cohesió social i territorial i també la igualtat de gènere i, d’altra banda, assessorarem i acompanyarem les PIMES, així com persones autònomes i particulars en la captació de fons europeus de manera que faciliten el seu arrelament al territori i aprofitament de recursos endògens” .

Este nou programa de subvencions s’iniciarà facilitant informació de l’ajut MOVES III, que preval incentivar l’adquisició de vehicles elèctrics i prioritza l’impuls de la instal·lació de la infraestructura de recàrrega per a automòbils elèctrics. Una subvenció que podrà ser sol·licitada per a actuacions de compra i instal·lació compreses entre el 15 d’abril del 2021 i el 31 de desembre del 2023, que es pot trobar a https://coches.idae.es/base-datos/vehiculos-elegibles-programa-MOVES-III

Finalment, l’edil de Projectes Europeus ha avançat que “des del Punt GVANEXT s’anirà informat a la població, per diferents canals, de les subvencions que es van convocant i s’aniran fent sessions informatives sobre estes, i fins i tot, es podrà rebre atenció personalitzada”.

 

Pin It on Pinterest