Select Page

Amb els vots a favor de Compromís, PSPV-PSOE i d’Altea amb Trellat, i l’abstenció del PP i CIPAL, el ple de passat dijous va aprovar la moció presentada per l’Equip de Govern que ve a demanar a la Diputació d’Alacant que reconsidere la seua negativa a participar en el Fons Autonòmic de Cooperació Municipal.

El Fons de Cooperació Municipal Incondicionat és un instrument financer que dota de més recursos econòmics a les hisendes municipals i, sobretot, d’una major autonomia a l’hora de distribuir els diners. El Fons preveu l’adhesió voluntària de les diputacions provincials, que haurien d’aportar un capital equivalent al de la Generalitat. Les Diputacions de València i Castelló han formalitzat la seua participació, no així la d’Alacant, que s’ha desmarcat del pla.

El regidor d’hisenda, Pere Lloret, esmentava les implicacions d’esta decisió en el ple de dijous passat: “Altea, Marina Baixa, Alacant, rebrà vora 200.000 € de la Generalitat del Fons de Cooperació Municipal. Si Altea fora un poble de la Safor o de La Plana, en rebria 400.000 €, perquè la Diputació aportaria la seua part”.

Lloret resumia els avantatges del Fons respecte al tradicional sistema de subvencions: ”És un fons incondicionat, és a dir, diners que poden ser destinats a qualsevol finalitat, a allò que l’Ajuntament considere més necessari atenent a les seus pròpies prioritats. No cal justificació posterior ni prèvia, per tant, estalvia càrrega de treball burocràtic. És un import fixe i segur, sense liquidacions provisionals ni definitives posteriors. I, a més, la disposició dels diners del fons no afecta la regla de gasto, que tant mals de cap ens dona”.

La raó per què es desmarca la Diputació d’Alacant, segons el regidor, ‘’està en que el criteri de repartiment del Fons és objectiu, basat en el nombre d’habitants del municipi’’. “El Partit Popular en Alacant vol seguir mantenint la seua capacitat decisòria sobre la distribució, el poder que li atorga la discrecionalitat sobre el repartiment del pastís. No és difícil esbrinar per què. Fixar uns criteris objectius baix la lupa d’una comissió de seguiment els desbarata una mica el xiringuito”.

Pin It on Pinterest