Select Page

La Regidoria de Benestar Animal d’Altea, regida per José Luis León Gascón, ha rebut una subvenció de la Diputació d’Alacant per a l’aplicació del mètode CER. Una subvenció de 3.7711.13 €, que sumada als 10.800 € aportats pel mateix departament municipal, contribueix a complir l’objectiu que Altea tinga les colònies de gats del carrer controlades, protegides i sanes.

 

“En el 2021 es va signar un Conveni CER amb les associacions BigAtos, Gats Feliços i Som Gos, i al qual enguany s’ha incorporat l’Associació Un Somriure Una Il·lusió. A més, l’Ajuntament compta amb la col·laboració de cinc clíniques veterinàries de la localitat per a dur a terme aquest Projecte CER, que està sent tot un èxit”, ha comentat José Luis León Gascón.

 

A més dels convenis amb les associacions de manera col·lectiva, també es compta amb convenis nominatius amb cadascuna d’elles que ascendeixen a 3.600 € en aquest 2022 i que ja s’està estudiant el projecte per a 2023 amb elles i l’última associació a incorporar-se.

El mètode CER és un mètode científic i eficaç per a gestionar d’una forma ètica les colònies felines. Les sigles CER signifiquen Captura, Esterilització i Retorn del gat domèstic no sociable al lloc on va ser capturat. A més, es combinarà amb la vigilància dels individus, garantint la seua salut i assistència veterinària si fora necessari, controlant i gestionant l’arribada de nous gats a la colònia, buscant adopcions per a aquells que puguen ser adoptats, mantenint la higiene i neteja de la zona, etc.

L’edil de Sanitat i Benestar Animal ha matisat que, “tenim una aposta molt seriosa pel benestar de l’animal domèstic i la seua protecció per a Altea, la incorporació d’una veterinària municipal ha sigut un gran salt en el departament i crucial per a estar tots més prop dels animals i dels ciutadans. Ens importa el benestar i la salubritat dels nostres carrers també i per això, necessitem que l’alimentació de les colònies, no estiga descontrolada”.

Des de Benestar Animal es recorda a la ciutadania que les accions del projecte CER van dirigides a colònies de gats del carrer i no a gats de família amb responsable. “Continuem estudiant pròximes campanyes d’esterilització de gats domèstics juntament amb les clíniques i esperem tindre bones notícies en breu”, ha finalitzat el regidor.

 

Pin It on Pinterest